u bent hier

CC Brasschaat On Air: Gwen Cresens Quartet - Eclectica


Genieten van muziek in je eigen living. Met deze streamingconcerten geven we broodnodige speelkansen aan muzikanten en kunnen we ons publiek cultuur aanbieden om deze donkere tijden wat te verlichten. De mooiste muziek ontstaat daar waar de grenzen vervagen. Onze auto Duits, de TV Koreaans, de koffiebonen Boliviaans en de groenten en fruit liefst lokaal. Het ijs komt uit Italië, en de Zweedse ... Lees meer »

Genieten van muziek in je eigen living.

Met deze streamingconcerten geven we broodnodige speelkansen aan muzikanten en kunnen we ons publiek cultuur aanbieden om deze donkere tijden wat te verlichten.

De mooiste muziek ontstaat daar waar de grenzen vervagen.
Onze auto Duits, de TV Koreaans, de koffiebonen Boliviaans en de groenten en fruit liefst lokaal. Het ijs komt uit Italië, en de Zweedse zetel staat naast de Mechelse kast van de bomma. Alles hoort bij elkaar, ondeelbaar en uniek. Alles is één. Eclectica.
Zo sprokkelt accordeonist Gwen Cresens eclectisch zijn materiaal bij elkaar.
In de muziek, zoals hij ze benadert, is mondialisering een uitgangspunt. Een conditie.

Musici als Bach, Mozart en Beethoven waren meesterlijke improvisators. De partituur was het vertrekpunt, de muziek ontstond voorbij het papier, vanuit vrijheid en talent.
Gwen Cresens sluit met zijn nieuw kwartet aan bij deze traditie door in dialoog te gaan met drie jazz-musici van het allerschoonste allooi: pianist Bart Van Caenegem (De Frivole Framboos, Brussels Jazz Orchestra), contrabassist Janos Bruneel (Jack Van Poll Trio, Marjan Van Rompay Group) en drummer Matthias De Waele (Stéphane Mercier, De Looze/Machtel/De Waele Trio) die in New York van de besten de stiel ging leren.
Samen brengen ze Cresens’ composities, opwindende interpretaties van Bach en Grieg, filmmuziek van Laurel & Hardy en Braziliaanse dansmuziek uit de vorige eeuw.
Accordeon staat centraal, het instrument van vele culturen, zo benadert Gwen Cresens de muziek. Het woord ‘genre’ wordt overbodig.
De tango en valse musette loeren benieuwd om de hoek, zoals steeds.
Alles in één. Eclectica.

Tickets kosten 5 euro en zijn te verkrijgen tot 19/02, 17u. Voor de 4 concerten in februari kan je een combiticket kopen voor slechts 15 euro.
Je kan de streaming bekijken tot zondag 21/02 middernacht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart In uw kot
in uw kot
2930 Brasschaat
vrijdag 19 februari 2021 van 20:00 tot 21:00
Cultuurcentrum Brasschaat
€ 5,0
webshopbrasschaat.recreatex.be/Ticket...