u bent hier

BURN-OUT,OVERGEVOELIGHEID EN (CHRONISCHE)VERMOEIDHEID HELEN

Gezondheid en zorg


Burn-out, overgevoeligheid en (chronische) vermoeidheid helen. Wat probeert je lichaam te vertellen? Kan je het in iets positiefs veranderen? In deze workshop krijg je holistische tools om met eenvoudige stappen je gezondheid te ondersteunen. Het leven is soms onvoorspelbaar. Bij momenten kan het je tegen je grenzen aan duwen, of een flink stuk er overheen. Misschien heeft je job alles uit je ... Lees meer »

Burn-out, overgevoeligheid en (chronische) vermoeidheid helen.

Wat probeert je lichaam te vertellen? Kan je het in iets positiefs veranderen? In deze workshop krijg je holistische tools om met eenvoudige stappen je gezondheid te ondersteunen.

Het leven is soms onvoorspelbaar. Bij momenten kan het je tegen je grenzen aan duwen, of een flink stuk er overheen. Misschien heeft je job alles uit je gehaald. Misschien heb je een shock gehad. Misschien werd je overbelast door een familiesituatie of een plotse gezondheidscrisis. Vaak komen er verschillende dingen samen die ons leeg en uitgeput achterlaten, vol zorgen over hoe het nu verder moet. Dit kan een erg eenzame ervaring zijn.

In deze workshop gaan we kijken hoe we zo'n ervaring zin kunnen geven. We zullen proberen de vruchten van onze val te plukken. Wat probeert je lichaam te vertellen? Is er een boodschap van je ziel? Kan deze crisis een positief kantelpunt zijn?

Deze workshop biedt je een holistische gereedschapskist om via eenvoudige stappen je fysieke, spirituele en emotionele gezondheid te ondersteunen. Je zult het volgende leren:

De Vijf Elementen theorie - de basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Je zal zien wat een ongelooflijk instrument het is voor zowel het begrijpen als het helen van je fysieke en emotionele symptomen. De Vijf Elementen bieden heel specifieke adviezen om gezond te eten en te leven.
De Emotional Freedom Technique - EFT is een eenvoudige en doeltreffende techniek die je echt kan helpen centeren en gronden en op die manier merkwaardig snel ontspanning en een betere gezondheid oplevert. De theorie achter EFT is dat negatieve emoties veroorzaakt worden door verstoringen in het energiesysteem van het lichaam. Door met onze vingertoppen op bepaalde acupunctuurpunten langs de meridianen te kloppen, heffen we die verstoringen op die veroorzaakt zijn door stress, trauma of andere negatieve invloeden. Negatief denken kan je daarna gemakkelijk loslaten.
Je vreugde en bezorgdheid voor deze wereld delen in rituelen en groepsoefeningen gebaseerd op Joanna Macy's Work that Reconnects (Werk dat Herverbindt).
Iedereen wordt gekwetst en soms hebben we hulp nodig om onze wonden te helen. De bedoeling van de workshop is om je zowel praktische hulpmiddelen als theoretisch inzicht te verschaffen die je kunnen helpen om je angst, kwaadheid en verdriet in een concrete helende context te plaatsen zodat je verder kan met je leven.

Deze workshop is in het Engels.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 18
vrijdag 30 oktober 2020 van 10:00 tot 17:00
Oost West Centrum
€ 70,0
owc.be/alle-cursussen/burn-out-overge...