u bent hier

Boeren aan het woord

Samenleving


Duurzaam en lokaal. Twee woorden die alsmaar vaker opduiken in het debat rond voeding en landbouw. Tijdens het begin van de Corona crisis zagen we alsmaar meer mensen op zoek gaan naar de lokale boer om hun producten te kopen of zich inschrijven voor groenten- en fruitpakketten. Boer.inn.en zijn cruciaal voor ons voedselsysteem. Toch horen we hen niet vaak in het publiek debat. Daarom ... Lees meer »

Duurzaam en lokaal. Twee woorden die alsmaar vaker opduiken in het debat rond voeding en landbouw. Tijdens het begin van de Corona crisis zagen we alsmaar meer mensen op zoek gaan naar de lokale boer om hun producten te kopen of zich inschrijven voor groenten- en fruitpakketten.

Boer.inn.en zijn cruciaal voor ons voedselsysteem. Toch horen we hen niet vaak in het publiek debat. Daarom organiseren we op donderdag 25 februari een online gespreksavond met enkele boer.inn.en uit de streek.

Tijdens deze gespreksavond laten we Lander Van den Eynde, Joe Dieryck, Ioana Simionescu en Jan ‘s Jongers aan het woord. Onder begeleiding van de moderator praten we onder andere over verschillende landbouwstijlen, een eerlijk inkomen, korte keten en duurzame voeding. We voorzien ook tijd en ruimte om met de deelnemers online in dialoog te gaan.

Het panel:
• Lander Van den Eynde teelt samen met zijn vader komkommers en tomaten in serres in Kontich.
• Joe Dieryck bouwt samen met zijn vrouw aan een gemengde biologische boerderij volgens de principes van de permacultuur. Hun varkensvlees en andere producten worden via de korte keten verkocht.
• Ioana Simionescu is bioboerin en teelt groenten en fruit in Lier. Via Voedselteams levert ze deze ook in Kontich.
• Jan 's Jongers runt samen met zijn vader een melkveebedrijf met een 140-tal koeien in Kontich.
• Bart Thoelen (moderator) is als vrijwilliger actief bij Wervel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Online bijeenkomst via Teams
Thuis
2550 Kontich
donderdag 25 februari 2021 van 19:30 tot 21:30
gratis
wervel.be/BoerenKontich
karolien@wervel.be