u bent hier

Boekvoorstelling 'Citaat op Straat' met signeersessie Bo Van Spilbeeck en Els de Schepper


Op 28 oktober om 12 uur presenteren District Antwerpen, ALO vzw en Pandora Publishers het literaire wandelboek 'Citaat op Straat', tijdens de Boekenbeurs 2018 op het Rode podium in Hal 4. Het precieze programma van de voorstelling volgt later. ***signeersessies*** • 28/10 van 13.30 uur tot 14.30 uur (na de boekvoorstelling): Els de Schepper en Bo Van Spilbeeck • 3/11 van 11 tot 12.30 uur: Jean ... Lees meer »

Op 28 oktober om 12 uur presenteren District Antwerpen, ALO vzw en Pandora Publishers het literaire wandelboek 'Citaat op Straat', tijdens de Boekenbeurs 2018 op het Rode podium in Hal 4.

Het precieze programma van de voorstelling volgt later.


***signeersessies***
• 28/10 van 13.30 uur tot 14.30 uur (na de boekvoorstelling): Els de Schepper en Bo Van Spilbeeck
• 3/11 van 11 tot 12.30 uur: Jean Bosco Safari
• 10/11 van 13 tot 14.30 uur: William Boeva, DIVIN by Sepi en Axel Daeseleire


***over het boek***
Wist je dat Linkeroever eigenlijk een literair openluchtmuseum is? Het wandelboek 'Citaat op Straat' vertelt het verhaal van deze Antwerpse wijk met teksten van 50 bekende Antwerpenaars.

Meer dan 50 straatnamen op Linkeroever zijn vernoemd naar een schrijver of personage uit de Vlaamse of Europese literatuur. In deze straten prijken arduinen en bronzen stoeptegels waarin telkens een citaat gegraveerd is van de auteur waar de straat naar vernoemd is.

Het project Citaat op Straat is een initiatief van ALO vzw (Actiecomité Linkeroever), onder impuls van oud-journalist Hugo De Ridder. ALO vzw wil de literaire waarde van de Linkeroeverse straatnamen onder de aandacht brengen door in elke straat een stoeptegel, met een beroemd citaat van de auteur naar wie de straat vernoemd is, in het voetpad te plaatsen. Hierbij krijgen ze de steun van district Antwerpen.

Het literaire wandelboek 'Citaat op Straat' is een gezamenlijke publicatie van district Antwerpen en ALO vzw. Daarvoor schreven 50 bekende Antwerpenaars, zoals zangeres Slongs Dievanongs, bisschop Johan Bonny, acteur Axel Daeseleire en auteur Kristien Hemmerechts een korte tekst over een van de citaten. Het resultaat is een verrassende mix van gedichten, brieven aan de (soms eeuwenoude) originele auteurs, persoonlijke anekdotes, herinneringen, en veel meer.

Daarnaast is het boek een ideale gids voor een dagje uit in Antwerpen, weg van de platgetreden toeristische paden: Linkeroever is een plek van rust, ontspanning en vermaak tegenover de drukke metropool. Wandel langs één van de 5 literaire routes en plan uw dagje uit op Linkeroever aan de hand van 20 verrassende tips voor eten & drinken, activiteiten, bezienswaardigheden en natuurgebieden.

Citaat op Straat
• In de boekhandel vanaf 12/10
• Boekvoorstelling op de Boekenbeurs op 28/10 om 12 uur
• 17,95 euro

www.citaatopstraat.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Antwerp expo
Jan Van Rijswijcklaan 191
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
zondag 28 oktober 2018 van 12:00 tot 13:00
gratis
www.boekenbeurs.be/tickets
www.citaatopstraat.be