u bent hier

Boekpresentatie & Brexitbabbel

18 +

Geschiedenis


Geert Bourgeois, de voormalige minister-president van Vlaanderen is de voorbije jaren actief bezig geweest met de voorbereidingen op de gevolgen van die brexit, met of zonder deal. Harry De Paepe publiceerde vorige maand een nieuw boek: 'De twee kanten van het Kanaal. Een geschiedenis van Engeland en de Nederlanden'. Daarin doet ‘Vlaanderens bekendste kenner van het Verenigd Koninkrijk’, aldus ... Lees meer »

Geert Bourgeois, de voormalige minister-president van Vlaanderen is de voorbije jaren actief bezig geweest met de voorbereidingen op de gevolgen van die brexit, met of zonder deal.

Harry De Paepe publiceerde vorige maand een nieuw boek: 'De twee kanten van het Kanaal. Een geschiedenis van Engeland en de Nederlanden'. Daarin doet ‘Vlaanderens bekendste kenner van het Verenigd Koninkrijk’, aldus het weekblad 'Trends', de verrassende en vooral innige banden tussen onze gewesten en Engeland uit de doeken.

Pieter Cleppe is verbonden aan de eurosceptische Britse denktank Open Europe.

Harry De Paepe, Pieter Cleppe en Geert Bourgeois gaan op 12 december in gesprek over Vlaanderen en Engeland, hun verleden en hun toekomst. Die avond, op de dag van de Britse verkiezingen, wordt ook voor het eerst duidelijk wie de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk wordt. Oud-VRT-journalist en Doorbraak-auteur Lukas de Vos leidt alles in goede banen. We nodigen ook een brexiteer uit die ons inleidt in de redenen en verzuchtingen van de Britten die voor brexit zijn.
Wil u weten waarom de Vlamingen aan de bron van het Engelse bier liggen? Hoe we ons voorbereiden op de brexit? Hoe het politieke landschap in het VK er zal uitzien? Dan is deze avond niet te missen.

Meer info: https://doorbraak.be/doorbraaknieuws/vlaanderen-groot-brittannie-en-de-brexit/

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart provinciehuis Antwerpen
koningin Elisabethlei 22
2018 Antwerpen
donderdag 12 december 2019 van 20:00 tot 23:00
Doorbraak Boeken
€ 10,0