u bent hier

Boekenklap in 't Staminee - Tussen de Letters

Literatuur


Vier speelse avonden lang raden auteurs je titels aan, diagnosticeert een dokter personages uit romans of leggen we je uit waarom een boek dat geen lezers vindt, toch de moeite is. Ook een auteur op de vlucht deelt zijn verhaal en leest voor uit eigen werk. Kan een boek ons meer over het belang van herinneringen vertellen dan een neurochirurg? Is een schrijver ons soms beter van dienst dan een ... Lees meer »

Vier speelse avonden lang raden auteurs je titels aan, diagnosticeert een dokter personages uit romans of leggen we je uit waarom een boek dat geen lezers vindt, toch de moeite is. Ook een auteur op de vlucht deelt zijn verhaal en leest voor uit eigen werk.

Kan een boek ons meer over het belang van herinneringen vertellen dan een neurochirurg? Is een schrijver ons soms beter van dienst dan een psycholoog? Waarom is het ene postmoderne boek fantastisch en het andere ronduit irritant? En waarom gebruiken we zo’n moeilijke woorden als postmodern? Schreef Peter Terrin echt de mooiste openingspassage uit de Nederlandse letteren? En wat hebben hedendaagse rappers en onze oudst gekende auteur Henric van Veldeke met elkaar gemeen?

Ontdek het allemaal tijdens het nieuwe seizoen van de pittige, literaire boekenshows ‘Tussen de Letters’. Vier speelse avonden lang raden auteurs je titels aan, diagnosticeert een dokter personages uit romans of leggen we je uit waarom een boek dat geen lezers vindt, toch de moeite is. Ook een auteur op de vlucht deelt zijn verhaal en leest voor uit eigen werk. Tot slot laten we je elke avond proeven van de Nederlandstalige Literaire Canon en neemt elke aanwezige deel aan onze boekentombola.

Di 27 okt
Boek: Julian Barnes - Alsof het voorbij is
Auteur: Erik Vlaminck

Di 24 nov
Boek: De grote angst in de bergen - Charles Ferdinand Ramuz
Auteur: Elvis Peeters
Canon boek: Henric van Veldeke

Di 26 jan
Boek: Valeria Luiselli - De geschiedenis van mijn tanden
Auteur: Elvis Peeters
Canon boek: Anna Bijns - Refereinen

Di 23 feb
Boek: Peter Terrin - Monte Carlo
Auteur: Erik Vlaminck

Toon kaart Staminee De Living
Noordstraat 2
2220 Heist-op-den-Berg
di 27/10/20 om 20:00 di 24/11/20 om 20:00 di 26/01/21 om 20:00 di 23/02/21 om 20:00
Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
€ 10,0
info@zwaneberg.be
015 25 07 70
www.zwaneberg.be/e1726/tussen-de-letters