u bent hier

Bibmobiel - Jos Verhelstplein - AFGELAST

18 +

Literatuur


Je hoeft niet op reis te gaan om avonturen te beleven! Ook met boeken en verhalen kan je de wereld ontdekken. Omwille van de nieuwe corona-maatregelen werden alle edities van de bibmobiel afgelast. De Bibmobiel trekt tijdens de zomervakantie de wijken in met auteurs die voorlezen en verrassende boekentips geven, voor jong en oud, met aandacht voor alle genres en kleuren. Luister naar al die ... Lees meer »

Je hoeft niet op reis te gaan om avonturen te beleven! Ook met boeken en verhalen kan je de wereld ontdekken.

Omwille van de nieuwe corona-maatregelen werden alle edities van de bibmobiel afgelast.


De Bibmobiel trekt tijdens de zomervakantie de wijken in met auteurs die voorlezen en verrassende boekentips geven, voor jong en oud, met aandacht voor alle genres en kleuren.


Luister naar al die heerlijke stemmen, snuister in onze ruilboekenkast of kom een babbeltje doen met inspirerende auteurs en tekenaars.


Programma:

10 juli  met Peter Theuynick en Lies Van Gasse

17 juli met stadsdichter Seckou en Erik Bogaerts

24 juli met Sefora Sam en Andy Kisema

31 juli met Hind Eljadid en Zahra Eljadid


Praktisch:

Waar? Jos Verhelstplein

Hoelaat? Om 14-15-16 uur (max. 30 minuten)


Kom je mee verdwalen in verhalen? We verzamelen al onze boekentips voor jou op Antwerpen Leest, waar ook plaats is voor jouw leestips!


Je hoeft niet op reis te gaan om avonturen te beleven! Ook met boeken en verhalen kan je de wereld ontdekken.


De Antwerpse bibliotheken lanceren de Bibmobiel in samenwerking met het district Antwerpen, Antwerpen Leest, het en het Letterenhuis.

Ontwerp: Atelier Louwaard Baeten 

Uitvoering : Gatam

Programmatie : LNVT




------------------------------




Meer info over de auteurs:


Peter Theuynick

Peter Theunynck  zijn recentste dichtbundel (Tijdrijder) gaat over haastige mensen, zijn roman (De Slembroucks) over een bizarre West-Vlaamse familie, zijn graphic novel (Nel. Een zot geweld) over de vrijgevochten vrouw van een beeldhouwer, en zijn kinderboek (Mijn oma is kwijt) over een meisje van 10 dat ontdekt dat haar oma dement wordt.


Lies Van Gasse

Lies van Gasse is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Ze schreef de bundels 'Hetzelfde gedicht steeds weer', 'Brak de waterdrager' en 'Wenteling'. Met Brak de waterdrager won ze de prijs van de provincie Oost-Vlaanderen voor poëzie, met Wenteling werd ze genomineerd voor de Pernathprijs. Van Gasse profileert zich ook met mengvormen van poëzie en beeld. Zo verraste ze met de graphic poems Sylvia, Waterdicht en Zand op een Zeebed. In 2017 publiceerde Lies Van Gasse de bundel Wassende stad, waarmee ze festivaldichter werd op het prestigieuze Poetry Internationalfestival.


Seckou

Seckou Ouologuem is slam poet en performer. Hij ontdekte de stad toen hij 13 was en begon daar samen met zijn vrienden raps op pleintjes te verkondigen. Na bijna een decennialang schrijven en optreden ontdekt Seckou de Amerikaanse slam poëzie dichters Black Ice, Saul Williams en vele andere legendes en beslist hij dat hij ook gehoord wil worden. Hij verandert zijn stijl en begint Nederlandstalige slam poëzie te schrijven. Niet veel later wint hij enkele awards en maakt hij enkele theater/slamvoorstelling zoals Word Wa(a)r. Sinds januari 2020 is hij ook stadsdichter van Antwerpen. Naast het geven van lezingen en het organiseren ervan geeft Seckou ook lessen slam/rap/expressie in (muziek)scholen, universiteiten en gevangenissen.


Sefora Sam 

Sesa (23), slam poet, laat zich inspireren door het alledaagse dat op haar afkomt. Haar inspiratie haalt ze uit muziek, emoties en levenservaringen. In 2016 gaf ze op haar eentje ‘The Thrill of Victory’ uit en begin 2019 bracht ze ‘Rose Quartz’ uit, een oefenschriftje met ‘self-forgiveness’ als thema. Voor de dichteres staat schrijven gelijk aan leven en overleven, niets anders. Met "Veni, Scripsi, Vici" (ik kwam, ik schreef, ik overwon) als motto gaat ze namelijk door het leven.



Hind Eljadid

Hind Eljadid is woordkunstenaar uit Antwerpen en oprichter van ZonderWolk. Haar werk staat in het kader van maatschappijkritiek en bewustwording. Als kunstenaar vindt ze het belangrijk om met een sterke boodschap naar buiten te komen en mensen aan te zetten tot nadenken.  Ze maakt het haar missie sociale problematieken in beeld te brengen en stemmen uit maatschappelijk precaire posities te laten horen. Eljadid won de Van Dale SPOKEN award (2017)voor haar performatieve dichtkunst. Voor haar sociaal-artistieke initiatieven en haar dichtkunst won ze de BILL Award Ultima(2018) en de emancipatieprijs voor Cultuur(2019).


Zahra Eljadid

Zahra Eljadid is kunstschilder en illustratrice en beatboxer uit Antwerpen. Haar werk is gericht naar het onbenoemde in de maatschappij. Met beelden spreekt ze verschillende verhalen uit, vaak uit de stad. Ze confronteert haarzelf en andere met vooroordelen die diep in ons geworteld zitten. Ze is redactielid van de stripgids Vlaanderen, kind aan huis bij Rataplan en ZonderWolk en werkt op regelmatige basis samen met scumstudios. Zowel op het podium als op het doek is deze dame een natuurkracht om rekening mee te houden.


------------------------------


De bibmobiel trekt deze zomer langs 10 pleinen in de stad. Ontdek welke auteurs allemaal mee reizen.


in juli:



woensdagen - Tampicoplein | 8/7 - 15/7- 22/7 - 29/7
donderdagen - Sint-Jansplein | 9/7 - 16/7 - 23/7 - 30/7
vrijdagen - Jos Verhelstplein | 10/7 - 17/7 - 24/7 - 31/7
zaterdagen  - Laar | 11/7 - 18/7 - 25/7 - 1/8
zondagen - Falconplein | 12/7 - 19/7 - 26/7 - 2/8




in augustus:



woensdagen - Moorkensplein | 5/8 - 12/8 - 19/8 - 26/8
donderdagen - Elsschot | 6/8 - 13/8 - 20/8 - 27/8
vrijdagen - Kielpark | 7/8 - 14/8 - 21/8 - 28/8
zaterdagen - Sint-Andriesplaats | 8/8 - 15/8 - 22/8 - 29/8
zondagen  -Koning Albertpark | 9/8 - 16/8 - 23/8 - 30/8

 

bibliotheken Antwerpen
Jos Verhelstplein (aan Het Oude Badhuis)
Jos Verhelstplein zn
2060 Antwerpen
ontmoetingscentrum Het Oude Badhuis
gratis
www.oudebadhuis.be/nl/event/76395/ver...