u bent hier

Bezoek de wandelboulevard op de Arenahal in Deurne

Architectuur


Gids Jan Pandelaers (cultuurantenne Deurne) neemt je mee op Renaat Braems ‘wandelboulevard’ op de Arenahal. Je krijgt een idee van hoe Braem zich de Arenawijk én de wandelboulevard voorstelde. Braem tekende op het dak van de Arenahal een openbare wandelboulevard die er echter nooit kwam. Tijdens DAK Tijdens de tweede versie van DAKkan openen meer dan 40 Antwerpse daken hun deuren. Op vrijdag ... Lees meer »

Gids Jan Pandelaers (cultuurantenne Deurne) neemt je mee op Renaat Braems ‘wandelboulevard’ op de Arenahal. Je krijgt een idee van hoe Braem zich de Arenawijk én de wandelboulevard voorstelde. Braem tekende op het dak van de Arenahal een openbare wandelboulevard die er echter nooit kwam. Tijdens DAK

Tijdens de tweede versie van DAKkan openen meer dan 40 Antwerpse daken hun deuren. Op vrijdag is er een kennisdag voor professionelen. Op zaterdag buiten de Leien en op zondag in de binnenstad, kan iedereen komen genieten van kunst, cultuur, sport en ontspanning op het hoogste niveau.


De Arenasporthal in Deurne, ook wel Het Fortje genoemd, heeft een lange en bewogen geschiedenis. Gebouwd om Vesting Antwerpen te verdedigen, is het nu een sportcomplex in het hart van de Arenabuurt. Architect Renaat Braem had op het dak een grote openbare wandelboulevard getekend, die jammer genoeg nooit echt gerealiseerd is. Onder begeleiding van gids Jan Pandelaers (cultuurantenne Deurne), kan je toch een keertje op het ‘Dak van Arena’ en krijg je een idee van hoe Braem zich de Arenawijk én de wandelboulevard voorstelde. Bovendien hoor je hoe de Arenawijk en kleine verhalen van Deurnse mensen verweven zijn met de geschiedenis van ons land.


 www.dakkan.be


 

DAKKAN
Arenahal Deurne
Arenaplein 2/A
2100 Deurne
za 19 september 2020om 14:00za 19 september 2020om 16:00
cultuurcentrum Deurne | CC Deurne
€ 2,0
Sign Up
www.ccdeurne.be/nl/event/78165/dakkan