u bent hier

Bezoek de Electrabelsite (Interescaut) in Schelle

6 +


De Electrabelsite in Schelle, of ook wel den Interescaut, ging van start in 1930 en was ooit de grootste productie-eenheid van elektriciteit in Europa. Intussen staan de gebouwen bijna 20 jaar leeg en er wordt volop gezocht naar een herbestemming met oog voor het cultuurhistorische erfgoed. Open Monumentendag is de perfecte aanleiding om de rijke geschiedenis van de site, de esthetiek ervan en ... Lees meer »

De Electrabelsite in Schelle, of ook wel den Interescaut, ging van start in 1930 en was ooit de grootste productie-eenheid van elektriciteit in Europa.

Intussen staan de gebouwen bijna 20 jaar leeg en er wordt volop gezocht naar een herbestemming met oog voor het cultuurhistorische erfgoed.

Open Monumentendag is de perfecte aanleiding om de rijke geschiedenis van de site, de esthetiek ervan en haar toekomst in de kijker te plaatsen.

Er zijn rondleidingen op de site voorzien om 10u, 11u, 12u, 13u, 14u, 15u, 16u en 17u. Je kan je op de dag zelf aan de infobalie inschrijven.

Ook Natuurpunt is van de partij en voorziet een wandeling om 11u en 15u naar het nabijgelegen gebied Maaienhoek, dat door hen beheerd wordt. Ook hiervoor kan je je ter plaatse inschrijven bij de infobalie.

De hele dag vinden er voor kinderen tussen 6 en 12 jaar rappelworkshops plaats in de voormalige machinezaal. Onder begeleiding van ervaren monumentenwachters kunnen de kinderen op die manier ontdekken hoe een monument geïnspecteerd wordt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Kom met de fiets en maak gebruik van de grote fietsenstalling bij de ingang van de Electrabelsite. De site ligt tussen de knooppunten 30 en 34. Plan je fietsroute op www.fietsnet.be.

Kom je toch met de auto? Hou dan rekening met wegenwerken in de omgeving. Maak gebruik van Google Maps of Waze om te navigeren en vertrouw niet op je GPS. Google Maps en Waze houden beide rekening met de wegomleidingen.

Parkeren kan op de parking van de Electrabelsite. Denk aan onze buren en parkeer niet in de omliggende straten!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Voormalige Electrabelsite/Interescaut
Alexander Wuststraat 2
2627 Schelle
zondag 8 september 2019 van 10:00 tot 18:00
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
gratis
cultuur@ivebica.be
03 871 98 24
www.ivebica.be
www.provincieantwerpen.be/content/pro...