u bent hier

Bert De Vroey - Ongehoord! Amerikaanse presidentsverkiezingen

Politiek en maatschappij


Van baken van democratie en behoeder van de wereldorde is de VS veranderd in een wispelturige, woelige en weerbarstige bondgenoot. VRT-journalist Bert De Vroey legt de focus in deze lezing natuurlijk op de razend spannende presidentsverkiezingen. Zal Trump het halen?   De Verenigde Staten: verdeelde en twijfelende supermacht. Militair en economisch blijft de VS een supermacht, maar politiek en ... Lees meer »

Van baken van democratie en behoeder van de wereldorde is de VS veranderd in een wispelturige, woelige en weerbarstige bondgenoot. VRT-journalist Bert De Vroey legt de focus in deze lezing natuurlijk op de razend spannende presidentsverkiezingen. Zal Trump het halen?


 


De Verenigde Staten: verdeelde en twijfelende supermacht. Militair en economisch blijft de VS een supermacht, maar politiek en cultureel is de Amerikaanse invloed tanend.


President Trump keert de Europese bondgenoten steeds vaker de rug toe en heeft geen zin in internationaal leiderschap. Intern raakt de Amerikaanse samenleving dieper verdeeld door raciale tegenstellingen en door een bitse cultuurstrijd.


Van baken van democratie en behoeder van de wereldorde is de VS veranderd in een wispelturige, woelige en weerbarstige bondgenoot.


De focus van deze lezing ligt uiteraard op de razend spannende presidentsverkiezingen. Zal Trump het halen?


Bert De Vroey (1963) volgt de trends in de wereld al ruim 30 jaar. Eerst als reporter voor Radio 1, reizend naar Afrika en Brazilië, later als journalist voor de VRT-nieuwsdienst waar hij zich specialiseerde in de VS. In het boek ‘De kleuren van Amerika’ bundelde hij zijn inzichten over diversiteit in de VS.


Intussen groeide zijn aandacht voor migratie in Europa, zeker na de vluchtelingencrisis van 2015. De radio leerde hem helder vertellen, televisie deed hem scherper kijken. Hij maakt complexe thema’s begrijpelijk zonder te versimpelen.


 

Bert De Vroey - Ongehoord! Amerikaanse presidentsverkiezingen
Bibliotheek Park
Van Heybeeckstraat 28A
2170 Merksem
woensdag 7 oktober 2020om 20:15
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
€ 12,0
Sign Up
www.ccmerksem.be/nl/event/72115/ongeh...