u bent hier

Beiaardconcert: Jan Bezuijen


Jan Bezuijen, geboren in Ouddorp, kreeg zijn eerste muziekonderwijs van zijn vader. Hij heeft orgel en piano gestudeerd en daarna diverse cursussen voor koor- en orkestdirectie gevolgd. In 1978 begon hij met de beiaardstudie aan de Nederlandse Beiaard School te Amersfoort. In 1981 heeft hij het praktijkdiploma behaald en in 1984 het diploma Uitvoerend Musicus Beiaard, met aantekening ... Lees meer »

Jan Bezuijen, geboren in Ouddorp, kreeg zijn eerste muziekonderwijs van zijn vader. Hij heeft orgel en piano gestudeerd en daarna diverse cursussen voor koor- en orkestdirectie gevolgd. In 1978 begon hij met de beiaardstudie aan de Nederlandse Beiaard School te Amersfoort. In 1981 heeft hij het praktijkdiploma behaald en in 1984 het diploma Uitvoerend Musicus Beiaard, met aantekening improvisatie. In 2010 heeft hij een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij is in Goedereede zowel organist als stadsbeiaardier en organist in Ouddorp; tevens is hij dirigent. Concerten gaf Jan o.a. in Nederland, België, Noorwegen, Litouwen en de VS.  

Hij brengt vandaag o.a. een aantal transcripties van bekende werken van Peter I. Tsjaikovski, S. Rachmaninov en de Bolero van Maurice Ravel.    

Zie voor meer gegevens:www.janbezuijen.nl                                                                        

St.-Pieterstoren
Markt 1
2400 MOL
zaterdag 22 augustus 2020van 20:00 tot 21:00
Beiaardcomité
gratis
herman.valgaeren@skynet.be
014312677