u bent hier

Beiaardconcert: Frans Haagen


Frans Haagen behaalde aan de Nederlandse beiaardschool cum laude het diploma 'Uitvoerend musicus'. Hij is momenteel stadsbeiaardier van Kampen, Almelo, Zutphen en Doesburg en doceert het hoofdvak beiaard aan de Nederlandse beiaardschool in Amersfoort. Tevens heeft hij de leiding over deze Beiaardschool. Behalve concerten in Nederland speelde hij de afgelopen jaren ook regelmatig op diverse ... Lees meer »

Frans Haagen behaalde aan de Nederlandse beiaardschool cum laude het diploma 'Uitvoerend musicus'. Hij is momenteel stadsbeiaardier van Kampen, Almelo, Zutphen en Doesburg en doceert het hoofdvak beiaard aan de Nederlandse beiaardschool in Amersfoort. Tevens heeft hij de leiding over deze Beiaardschool. Behalve concerten in Nederland speelde hij de afgelopen jaren ook regelmatig op diverse festivals wereldwijd. Frans Haagen studeerde ook in Zwolle behalve orgel als hoofdvak kerkmuziek en koordirectie en in Hilversum schoolmuziek. Hij was winnaar van twee internationale orgelconcoursen en ook prijswinnaar op diverse beiaardwedstrijden.

Op het programma van vanavond staan dansen van J. Ph. Rameau, muziek van W. A. Mozart, een  'Nabucco'-potpourri van G. Verdi en een aantal recente beiaardcomposities van Geert D’hollander.  

St.-Pieterstoren
Markt 1
2400 MOL
zaterdag 25 juli 2020van 20:00 tot 21:00
Beiaardcomité
gratis
herman.valgaeren@skynet.be
014312677