u bent hier

Beiaardconcert: Eddy Mariën

Klassieke muziek


We sluiten het beiaardseizoen af met een concert door stadsbeiaardier Eddy Mariën op de beiaard van de Sint-Romboutstoren. Ter herinnering aan de stichting van het Conservatorium 175 jaar geleden, spelen Inti De Maet (gitaar) en Ha Thi Ngoc Phung (altviool) enkele intermezzi. BEIAARD • Bell moods - suite voor beiaard Opgewekt - Plechtig - Intermezzo - Uitvaart - Naspel Jef Rottiers ... Lees meer »

We sluiten het beiaardseizoen af met een concert door stadsbeiaardier Eddy Mariën op de beiaard van de Sint-Romboutstoren. Ter herinnering aan de stichting van het Conservatorium 175 jaar geleden, spelen Inti De Maet (gitaar) en Ha Thi Ngoc Phung (altviool) enkele intermezzi.

BEIAARD
• Bell moods - suite voor beiaard
Opgewekt - Plechtig - Intermezzo -
Uitvaart - Naspel
Jef Rottiers (1904-1985)

GITAAR EN ALTVIOOL
• La Follia
Antionio Vivaldi (1678-1741)
arr. duo de Maet-Hà
• De Zijderoute
arr. duo de Maet-Hà

BEIAARD: NIEUWE COMPOSITIES
• Jessiebelle (2017)
Eddy Mariën (°1962)
• Springtime (2017)
Eddy Mariën (°1962)
• Puppetry (2017)
Eddy Mariën (°1962)

GITAAR EN ALTVIOOL
• Café 1930
Astor Piazzolla (1921-1992)
• Sketch
Inti de Maet (°1986)
• Manouche
Stéphane Grappelli (1908-1997)
arr. duo de Maet-Hà

BEIAARD: TOT SLOT
• Postludium in D
Jef Denyn (1862-1941)

Eddy Mariën kreeg de beginselen van piano en beiaard van zijn stiefvader Jef Rottiers. Hij voltooide zijn pianostudies aan het Conservatorium van Mechelen en studeerde nadien aan de Beiaardschool, waar hij nu lesgeeft. Hij is stadsbeiaardier van Mechelen, Leuven en Halle. Als beiaardier van Meise zorgde hij er mee voor een nieuwe beiaard. Hij werd laureaat van de koningin Fabiolawedstrijd (1987) en won de internationale beiaardwedstrijden van Nijmegen (1989) en Berlijn (1991).

Inti de Maet is een gitarist die zich niet makkelijk in een hokje laat duwen. Als lid van het succesrijke Four Aces Guitar Quartet verkende hij het klassieke culturele leven van België, Duitsland, Italië, Slovenië, Georgië, Oekraïne tot zelfs China. Met projecten zoals Triunfal Quintet, Hanuman Swing en Les Mecs du Nord fietst hij vlot langs andere genres zoals tango, jazz manouche en popmuziek. Hij is als leraar gitaar en begeleidingspraktijk verbonden aan het Conservatorium van Mechelen.

Hà thi Ngoc Phung begon haar carrière op het Conservatorium van Mechelen, en groeide al vlug uit tot een veelgevraagde altvioliste (Brussels Philharmonic, Nationaal Orkest van België, Het Kamerorkest …). Met haar projecten en orkesten deed ze al vele landen van Europa en Azië aan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum Mechelen - Binnenplein
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen
maandag 11 september 2017 van 20:30 tot 21:30
Toren en beiaard vzw
gratis
www.torenenbeiaard.be