u bent hier

Beethoven 7 - Symfonieorkest Vlaanderen o.l.v. Kristiina Poska

Klassieke muziek


Dansende levenslust en ritmische bravoure – dat is de ‘Zevende Symfonie’ van Beethoven. De strijkstok van rijzende ster Emmanuel Tjeknavorian toont de halsbrekende virtuositeit van het sprankelde ‘Vioolconcerto’ van Brahms. De Zevende Symfonie donderde als een eersteklas voltreffer de oren van Beethovens Weense publiek binnen. Geen wonder. Probeer de benen maar eens stil te houden bij zoveel ... Lees meer »

Dansende levenslust en ritmische bravoure – dat is de ‘Zevende Symfonie’ van Beethoven. De strijkstok van rijzende ster Emmanuel Tjeknavorian toont de halsbrekende virtuositeit van het sprankelde ‘Vioolconcerto’ van Brahms.

De Zevende Symfonie donderde als een eersteklas voltreffer de oren van Beethovens Weense publiek binnen. Geen wonder. Probeer de benen maar eens stil te houden bij zoveel dansende levenslust en ritmische bravoure. Chef-dirigent Kristiina Poska trapt er haar avontuurlijke Beethoven-parcours mee op gang. Dat Beethovens erfenis Brahms behoorlijk parten speelde is geen geheim. Veertien jaar had hij nodig voor hij zich aan zijn eerste symfonie durfde wagen. Maar daarna stroomde de creatieve kraan volop. In zijn sprankelende en tegelijk diep doordachte Vioolconcerto combineerde hij halsbrekende virtuositeit met meeslepende lijnen en meer dan één snuif zigeunerbranie. ‘Een concerto tégen de viool’ – zoals Brahms’ critici beweerden? Nee hoor. De strijkstok van rijzende ster Emmanuel Tjeknavorian overtuigt je met gloeiende Weense charme van het tegendeel.

Programma
Johannes Brahms (1833-1897), ‘Concerto voor viool, op. 77’ 
Ludwig van Beethoven (1770-1827), ‘Symfonie nr. 7, op. 92’ 

Toon kaart Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
za 17/10/20 om 20:00
Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
€ 26,0
info@zwaneberg.be
015 25 07 70
www.zwaneberg.be/e1613/symfonieorkest...