u bent hier

Beanpole (AFGELAST)

12 +


Leningrad, 1945. Iya en Masha keren gebroken terug van het front. Iya wordt ‘Beanpole’ (bonenstaak) genoemd, omdat ze mager is, maar ook onhandig en klungelig. Maar daarin is ze niet alleen. Ondanks het grauwe thema is het het een kleurrijke prent geworden. Met dank aan het camerawerk en de fantastische debutantes. De jonge regisseur Kantamir Balagov liet zich inspireren door het boek "De ... Lees meer »

Leningrad, 1945. Iya en Masha keren gebroken terug van het front. Iya wordt ‘Beanpole’ (bonenstaak) genoemd, omdat ze mager is, maar ook onhandig en klungelig. Maar daarin is ze niet alleen.
Ondanks het grauwe thema is het het een kleurrijke prent geworden. Met dank aan het camerawerk en de fantastische debutantes. De jonge regisseur Kantamir Balagov liet zich inspireren door het boek "De oorlog heeft geen vrouwengezicht" van Svetlana Aleksijevitsj. In een tijd van nationalistische propaganda en verheerlijking van de Tweede Wereldoorlog vraagt de regisseur aandacht voor het vrouwelijke oorlogstrauma. Hij won op het Filmfestival van Cannes (2019) dan ook de prijs voor Beste regisseur en de FIPRESCI-prijs in de sectie "Un Certain Regard".

Meer info op www.holebifilmfestival.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Studio Geel
Werft 1
2440 Geel
vrijdag 27 november 2020 van 20:00 tot 22:10
Holebifilmfestival
€ 8,0