u bent hier

Basistraining verbindend communiceren met kinderen (online)

Opvoeding


In deze training ontdekken we hoe we met meer vertrouwen, verbinding en harmonie met kinderen kunnen omgaan, hoe we conflict kunnen omzetten in verbinding en hoe we onze relatie met kinderen kunnen versterken. In deze training focussen we ons op Geweldloze Communicatie (GC), of ook Verbindende Communicatie genaamd, ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Geweldloze Communicatie is een krachtige en ... Lees meer »

In deze training ontdekken we hoe we met meer vertrouwen, verbinding en harmonie met kinderen kunnen omgaan, hoe we conflict kunnen omzetten in verbinding en hoe we onze relatie met kinderen kunnen versterken.

In deze training focussen we ons op Geweldloze Communicatie (GC), of ook Verbindende Communicatie genaamd, ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Geweldloze Communicatie is een krachtige en praktische manier om in het leven te staan, die helpt bij het opbouwen van een bewustzijn om te communiceren en om te gaan met anderen op basis van je eigen behoeften en de behoeften van anderen. Met GC erken ik dat achter elk gedrag een mooie behoefte schuilt en dat mijn behoeften even belangrijk zijn als de behoeften van het kind. Met GC kunnen we duurzame verbinding en samenwerking creëren op basis van intrinsieke motivatie van zowel volwassene als kind. We verbinden ons met wat er leeft in onszelf en het kind. Hierdoor komen we op een plek voorbij goed en fout. De volgende stap is om alle behoeften samen te brengen om een oplossing te vinden die ons leven verrijkt.

Jarenlang heb ik de kracht van verbindende communicatie ervaren om de relatie met kinderen te versterken, om respectvol voor mijn eigen behoeftes te gaan staan en tevens rekening te houden met de behoeftes van kinderen.
We gaan ook in op aware parenting of afgestemd opvoeden bij het ondersteunen van kinderen bij het uiten van hun gevoelens.

In deze training zullen we focussen op:
- Bewustwording van onze eigen gedachten, gevoelens en behoeften en die van het kind.
- Empathisch luisteren: Hoe de boodschap van het kind te horen, ongeacht hoe ze het uiten.
- Het verdiepen van wat er in ons leeft in relatie tot situaties met kinderen.
- Hoe we voor onszelf kunnen zorgen terwijl we voor kinderen zorgen.
- Hoe we naar onszelf kunnen luisteren, zodat we kunnen zien wat belangrijk voor ons is, en hoe we dit kunnen communiceren op een manier die verbinding en samenwerking bevordert.
- Hoe vreedzame dialogen te creëren die ruimte bieden voor de uiting van ieders behoeften.
- Alternatieven voor het omgaan met ‘moeilijk’ gedrag en ‘intense’ emoties, zonder bedreigingen, straffen en beloningen.
- En meer …

Deze training is bedoeld om een basisinzicht en beginnend bewustzijn van geweldloze communicatie te creëren. We leren Verbindende Communicatie a.d.h.v. uitleg, demonstraties, oefeningen en rollenspel. U kunt uw eigen vragen en ervaringen inbrengen, zodat wij kunnen werken met situaties uit uw eigen leven. We oefenen concrete vaardigheid, zodat u deze kan uitproberen in uw dagelijks leven.

Om ervoor te zorgen dat de deelnemers zo veel mogelijk leren vanuit hun eigen interesse, ga ik flexibel om met de planning. Ik hou ervan de training aan te passen aan de vragen en interesses van de deelnemers. We kunnen dieper ingaan op sommige onderwerpen, andere onderwerpen doen dan gepland en ervoor kiezen om meer tijd te nemen voor sommige oefeningen en minder voor andere.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die leeft en/of werkt met kinderen/jongeren van alle leeftijden. Omdat het zich richt op de relatie met kinderen, is deze cursus ook waardevol als je al andere GC trainingen hebt gevolgd.

Trainer: Stijn De Neve
Data: 5 donderdagavonden, start op 4 maart
Locatie: online via zoom

Meer info en inschrijven:
https://www.orvita.be/evenementen/basistraining-verbindend-communiceren-met-kinderen-4-maart-2021/


Bij Orvita kan je terecht voor:
– Democratische school op basis van verbindende communicatie en zelfsturing voor kinderen van 3 tot 18 jaar
– Kampen op basis van verbindende communicatie en zelfsturing
– 10-daagse opleiding voor facilitators en begeleiders van kinderen en jongeren
– Basistraining verbindend communiceren met kinderen
– Oefenreeks verbindend communiceren
– Opstellingen (van het innerlijk kind): individueel en in groep
– Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden met behulp van verbindende communicatie en aware parenting
– Begeleiding van kinderen en jongeren op basis van verbindende communicatie en spel

Meer info op onze website: www.orvita.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Online event
Online event
2640 Mortsel
do 4
maart 2021 van 19:30 tot 22:00
do 11
maart 2021 van 19:30 tot 22:00
do 25
maart 2021 van 19:30 tot 22:00
do 1 april 2021 van 19:30 tot 22:00
do 22 april 2021 van 19:30 tot 22:00
Orvita vzw
€ 90,0
www.orvita.be/evenementen/basistraini...
0494 33 16 67
www.orvita.be/evenementen/basistraini...
www.orvita.be