u bent hier

Baseball voor jong en oud

Bal en racketsport


Wij zijn een baseball club en bij ons kunnen kinderen jongens en meisjes vanaf 5 jaar terecht om baseball te leren spelen. Ook hebben wij twee recreantenploegen die op regelmatig basis trainen en tornooien spelen voor het plezier. Royal Greys Base- en Softball Club werd opgericht op 1 juli 1947 onder de naam Luchtbal Base- en Softball Club en ontwikkelde zich snel tot één van de meest ... Lees meer »

Wij zijn een baseball club en bij ons kunnen kinderen jongens en meisjes vanaf 5 jaar terecht om baseball te leren spelen. Ook hebben wij twee recreantenploegen die op regelmatig basis trainen en tornooien spelen voor het plezier.

Royal Greys Base- en Softball Club werd opgericht op 1 juli 1947 onder de naam Luchtbal Base- en Softball Club en ontwikkelde zich snel tot één van de meest succesrijke verenigingen uit de Belgische competitie.

In 1997 werd het 50-jarig bestaan van onze vereniging gevierd en sindsdien mag het predicaat ‘Koninklijk’ toegevoegd worden. In combinatie met de verhuis naar een andere wijk werd, met onze roepnaam ‘Greys’ als basis, de clubnaam veranderd in ‘Royal Greys Base- en Softball Club’.

De club heeft een dynamisch bestuur dat voor de dagelijkse werking en uitbouw van de vereniging kan rekenen op een aantal enthousiaste vrijwilligers onder zijn ongeveer 200 spelende en steunende leden.

Alhoewel Royal Greys sterk de recreatieve sport ondersteunt is het een prestatiegerichte sportvereniging met teams die op een zo hoog mogelijk niveau spelen. In totaal zijn gemiddeld 7 teams in actie gedurende een weekend. Royal Greys is officieel erkend als topsportclub en tot op heden heeft de club nog steeds de meeste landstitels baseball (23) op haar naam staan. De dames werden tienmaal landskampioen. Zowel het eerste baseball team, als de 1ste ploeg
bij de dames behoren dan ook sinds jaren tot de top van hun sport.
De grote trots van Royal Greys is echter haar jeugd.Regelmatig worden jeugdspelers geselecteerd voor de nationale ploegen van hun reeks. Voor Royal Greys is het opleiden van de jeugd dan ook een belangrijke pijler om de doorstroming naar de top te blijven verzekeren.

Patricia Vermeire
Toon kaart alkstraat 56 2170 Merksem
alkstraat 56
2170 Merksem
Ma Van 18:00 tot 20:00 Di Van 18:00 tot 22:00 Wo Van 17:30 tot 20:00 Do Van 18:00 tot 22:00 Vr Van 18:00 tot 20:00
Royal Greys BSC
gratis
patricia.vermeire1@telenet.be, louis.vischschoonmaker@skynet.be
www.royalgreys.be
WWW.ROYALGREYS.BE