u bent hier

Bart Van Gyseghem / Jeff Aendenboom - double bill: In As / God zal ons (niet) redden

Tekst en muziektheater


Klein Engelandhoeve, Veldekenshof en PUUR zijn het decor voor Theater in vennen en velden. Op zaterdagavond of zondagnamiddag ontdek je op 2 van deze 3 locaties werk van een nieuwe lichting theatermakers, met extra aandacht voor talent uit de regio. Jij wandelt van de ene locatie naar de andere. Wij zorgen voor theater, gezelligheid en een drankje. Jeff Aendenboom - God zal ons (niet) redden ... Lees meer »

Klein Engelandhoeve, Veldekenshof en PUUR zijn het decor voor Theater in vennen en velden. Op zaterdagavond of zondagnamiddag ontdek je op 2 van deze 3 locaties werk van een nieuwe lichting theatermakers, met extra aandacht voor talent uit de regio. Jij wandelt van de ene locatie naar de andere. Wij zorgen voor theater, gezelligheid en een drankje.

Jeff Aendenboom - God zal ons (niet) redden
Een voormalig predikant maakt een spirituele reis mee of denkt het mee te maken of heeft het reeds gemaakt of wilt het meemaken. In ieder geval; verlichting is wat hij zoekt. Grip krijgen op het leven. Maar hij heeft last van zijn rug en heeft al een tijdje niet meer geslapen. Een existentiële dronkemansdans vol verwarrende observaties én streekbier. Jeff Aendenboom bedacht, schreef en speelt de voorstelling, Stefan Gota regisseerde.

Jeff Aendenboom won in 2019 met ‘God zal ons (niet) redden’ het Utrechts Café Theater Festival. De jury oordeelde: “Jeff Aendenboom is een intrigerende performer met een hele sterke persoonlijkheid, licht gevaarlijk in zijn benadering van publiek. In de veertig minuten die deze voorstelling duurt, is Aendenboom heer en meester in de kroeg. Met zijn krachtige spel dwingt hij respect af, zelfs bij stamgasten die toevallig in de voorstelling zijn beland."

“Met grote trefzekerheid gaat Aendenboom op in zijn verhalen... Scherp reageert hij op alles wat hij van het publiek terugkrijgt.” (Theaterkrant.nl)

Winnaar Café TheaterFestival Utrecht 2019

Bart Van Gyseghem - In As
In een periode
dat je uit elkaar valt
dat je bijeenscharrelt wat er van jezelf
of van anderen nog bijeen te rapen valt
lijkt één en één niet langer twee.

Bart Van Ghysegem werkte als theatermaker onder andere voor ARSENAAL/LAZARUS, Theater Stap, verschillende amateurgezelschappen en KAAIMAN/de Warande. Bij Kaaiman is hij sinds 2016 ook artistiek leider en probeert er de theaterbroedplaats een frisse en gevaarlijke smoel te geven. Voor ‘In as’ laat hij zich inspireren door het boek ‘Het verstoorde leven, dagboek van Etty Hillesum 1941 – 1943. Het resultaat is een worsteling met woorden, drank, vrouwen en demonen die als engelen in schapevacht lijken te blaten.

programma
START PUUR
Jeff Aendenboom – ‘God zal ons (niet) redden’ (PUUR)
wandeling naar Veldekenshof
Bart Van Gyseghem – ‘In As’ (Veldekenshof)

START Veldekenshof - feestzaaltje
Bart Van Gyseghem – ‘In As’ (Veldekenshof)
wandeling naar PUUR
Jeff Aendenboom – ‘God zal ons (niet) redden’ (PUUR)
praktisch
afstand Veldekenshof – PUUR: 300 meter over Heizijde (telkens op zondagnamiddag)
Wie liever niet wandelt, kan zich ook met de fiets of auto verplaatsen.

Om je veiligheid te garanderen hanteren wij strikt de veiligheidsmaatregelen die de overheid oplegt in het kader van de coronacrisis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
zondag 1 november 2020 van 14:00 tot 16:00
Cultuurhuis De Warande
€ 14,0
www.warande.be