u bent hier

BabelFabel - tweetalig voorleesuurtje en knutselactiviteit - AFGELAST

3 +

Literatuur, Creativiteit


Rondom de vijver van de Babelbühne op de Dam vindt een heel bijzonder voorleesuurtje plaats. Een duo vertellers neemt kinderen op sleeptouw met fabels uit verschillende culturen. Daarna knutselen ze samen de fabels tot leven. Door de nieuwe coronamaatregelen zijn alle activiteiten van de BabelBühne afgelast. Kom met je kinderen genieten van een heerlijk voorleesuurtje vol mooie, grappige en ... Lees meer »

Rondom de vijver van de Babelbühne op de Dam vindt een heel bijzonder voorleesuurtje plaats. Een duo vertellers neemt kinderen op sleeptouw met fabels uit verschillende culturen. Daarna knutselen ze samen de fabels tot leven.

Door de nieuwe coronamaatregelen zijn alle activiteiten van de BabelBühne afgelast.


Kom met je kinderen genieten van een heerlijk voorleesuurtje vol mooie, grappige en spannende verhalen. Een voorleesuurtje zoals in de bib, maar dan een beetje anders. Een duo verhalenvertellers neemt je mee op reis aan de hand van spannende verhalen - in het Nederlands, maar ook in een andere taal. De verhalen worden verteld met een kamishibai (een Japans verteltheatertje).


Nadien is er een knutselactiviteit met het verhaal als inspiratie.


Elke week zijn er andere vertellers, dus je kan zoveel komen als je wil.


PROGRAMMA


woensdag 5 augustus

15 tot 17 uur | 4 tot 12 jaar | Archipelsite Dam

We lezen het verhaaltje Wachten op matroos in het Nederlands en het Russisch. De vertellers zijn Sien De Smet en Liliya Nigmatullina.


woensdag 12 augustus

15 tot 17 uur | 4 tot 12 jaar | Archipelsite Dam

We lezen het verhaaltje Brief van Herman in het Nederlands en het Arabisch. De vertellers zijn Sien De Smet en Hasan Autba.


woensdag 19 augustus

15 tot 17 uur | 4 tot 12 jaar | Archipelsite Dam

We lezen het verhaaltje De Nachtegaal in het Nederlands en het Japans. De vertellers zijn Sien De Smet en Tamayo Okano.


woensdag 26 augustus

15 tot 17 uur | 4 tot 12 jaar | Archipelsite Dam

De vertellers van alle  Babelfabels maken zelf een nieuw verhaal. Een fantastisch verhaal in het Arabisch, Japans, Pashtu, Spaans en Nederlands, voorgelezen door Hasan Autba,Tamayo Okano, Enayatullah Maryani, Tamayo Okano, Néstor García Pinilla en Sien De Smet.
De BabelFabels zijn gratis, maar we vragen wel om vooraf in te schrijven, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. 
Kijk op de website van Rooftoptiger voor meer informatie over de BabelBühne, met ook BabelBad, BabelBouf, BabelBalance, Babelbrunch, ZwerfBib en Radio Babel.
BabelFabel is een organisatie van kunstenaarscollectief Rooftoptiger in samenwerking met bibliotheek Permeke en is een onderdeel van de programmatie van BabelBühne, platform voor meertalige ontmoeting in Antwerpen-Noord.

BabelBühne
Archipelsite
tegenover Lange Lobroekstraat 77
2060 Antwerpen (Dam)
wo 5 augustus 2020om 15:00wo 12 augustus 2020om 15:00wo 19 augustus 2020om 15:00wo 26 augustus 2020om 15:00
Bibliotheek Permeke en Rooftoptiger
gratis
www.permeke.org/nl/event/76501/babelb...