u bent hier

BabelFabel - meertalig voorleesuurtje en knutselactiviteit

3 +

Literatuur, Creativiteit


Rondom de vijver van de Babelbühne op de Dam vindt een heel bijzonder voorleesuurtje plaats. Vertellers nemen kinderen op sleeptouw met fabels uit verschillende culturen. Daarna knutselen ze samen de fabels tot leven. Kom met je kinderen genieten van een heerlijk voorleesuurtje vol mooie, grappige en spannende verhalen. Een voorleesuurtje zoals in de bib, maar dan een beetje anders. ... Lees meer »

Rondom de vijver van de Babelbühne op de Dam vindt een heel bijzonder voorleesuurtje plaats. Vertellers nemen kinderen op sleeptouw met fabels uit verschillende culturen. Daarna knutselen ze samen de fabels tot leven.

Kom met je kinderen genieten van een heerlijk voorleesuurtje vol mooie, grappige en spannende verhalen. Een voorleesuurtje zoals in de bib, maar dan een beetje anders. Verhalenvertellers nemen je mee op reis aan de hand van spannende verhalen - in het Nederlands, maar ook in andere talen. De verhalen worden verteld met een kamishibai (een Japans verteltheatertje).


Nadien is er een knutselactiviteit met het verhaal als inspiratie.


Elke week zijn er andere vertellers, dus je kan zoveel komen als je wil.


PROGRAMMA


woensdag 19 augustus

15 tot 17 uur | 4 tot 12 jaar | Archipelsite Dam

We lezen het verhaaltje De Nachtegaal in het Japans, Arabisch, Kinyarwanda en Nederlands. De vertellers zijn Tamayo Okano, Alhasan Al-Saeedi, Virginie Iribagiza en Wendy Leys. 


woensdag 26 augustus

15 tot 17 uur | 4 tot 12 jaar | Archipelsite Dam

We lezen het verhaaltje Wachten op matroos in het Japans, Arabisch, Kinyaruanda, Spaans en Nederlands. De vertellers zijn Tamayo Okano, Alhasan Al-Saeedi, Virginie Iribagiza, Patricia Lopez Loaeza en Sien De Smet. 


woensdag 2 september

15 tot 17 uur | 4 tot 12 jaar | Archipelsite Dam

Het verhaal Brief van Herman wordt deze week verteld door Hasan (Arabisch), Virginie (Kinyaruanda), Tamayo (Japans) en Sien (Nederlands).


woensdag 9 september

15 tot 17 uur | 4 tot 12 jaar | Archipelsite Dam

Deze week vertellen Hasan (Arabisch), Daphne (Spaans) en Tamayo (Japans) het verhaal Op zoek naar de zeekip.
De BabelFabels zijn gratis, maar we vragen wel om vooraf je kind(eren) in te schrijven, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. 
Kijk op de website van Rooftoptiger voor meer informatie over de BabelBühne.
BabelFabel is een organisatie van kunstenaarscollectief Rooftoptiger in samenwerking met bibliotheek Permeke en is een onderdeel van de programmatie van BabelBühne, platform voor meertalige ontmoeting in Antwerpen-Noord.

BabelBühne
Archipelsite
tegenover Lange Lobroekstraat 77
2060 Antwerpen (Dam)
Bibliotheek Permeke en Rooftoptiger
gratis
Sign Up
www.permeke.org/nl/event/76501/babelb...