u bent hier

B'Rock Orchestra olv. René Jacobs

Klassieke muziek


In 2018 strikte B’Rock Orchestra topdirigent en specialist René Jacobs voor een exploratie van Schuberts negen symfonieën. Een deel van dat ambitieuze project ligt al in de winkel, een ander deel passeert nu langs de grote concertpodia. ‘Die Grosse’ van Franz Schubert is misschien wel de allermooiste symfonie ooit. En ongetwijfeld Schuberts belangrijkste orkestwerk. De laatste ook die hij kon ... Lees meer »

In 2018 strikte B’Rock Orchestra topdirigent en specialist René Jacobs voor een exploratie van Schuberts negen symfonieën. Een deel van dat ambitieuze project ligt al in de winkel, een ander deel passeert nu langs de grote concertpodia. ‘Die Grosse’ van Franz Schubert is misschien wel de allermooiste symfonie ooit. En ongetwijfeld Schuberts belangrijkste orkestwerk. De laatste ook die hij kon afwerken voor zijn vroegtijdige dood. Hij bereikt hier het toppunt van zijn muzikale kunnen in een monumentale schepping, een eeuwig jeugdig meesterwerk. Bij de creatie schreef Robert Schumann dat deze symfonie een effect had gehad zoals dat sinds de creatie van de symfonieën van Beethoven niet meer was gebeurd. Met een voortreffelijke melodische rijkdom horen we hier alleszins de meest gevoelige romanticus.
Wie de eerdere Schubert-opnames uit de integrale van René Jacobs en B’Rock Orchestra heeft gehoord kijkt nieuwsgierig uit naar deze ongetwijfeld kleurrijke en wervelende vertolking. 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
vrijdag 11 december 2020 van 20:00 tot 21:00
tickets@desingel.be
+32 (0)3 248 28 28
desingel.be/nl/programma/muziek/brock...