u bent hier

B'Rock Orchestra olv. René Jacobs Schuberts - mooiste symfonie in uw huiskamer

Klassieke muziek


Dit concert kon helaas niet langer fysiek met publiek in deSingel plaatsvinden. Om in verbinding te blijven met artiesten en publiek brengt deSingel wekelijks en op vaste afspraak muziek naar uw huiskamer. U bent van harte uitgenodigd om dit concert mee te volgen via onze blog (desingel.be/blog). In 2018 strikte B’Rock Orchestra topdirigent en specialist René Jacobs voor een exploratie van ... Lees meer »

Dit concert kon helaas niet langer fysiek met publiek in deSingel plaatsvinden. Om in verbinding te blijven met artiesten en publiek brengt deSingel wekelijks en op vaste afspraak muziek naar uw huiskamer. U bent van harte uitgenodigd om dit concert mee te volgen via onze blog (desingel.be/blog).

In 2018 strikte B’Rock Orchestra topdirigent en specialist René Jacobs voor een exploratie van Schuberts negen symfonieën. Een deel van dat ambitieuze project ligt al in de winkel, een ander deel passeert nu langs de grote concertpodia. ‘Die Grosse’ van Franz Schubert is misschien wel de allermooiste symfonie ooit. En ongetwijfeld Schuberts belangrijkste orkestwerk. De laatste ook die hij kon afwerken voor zijn vroegtijdige dood. Hij bereikt hier het toppunt van zijn muzikale kunnen in een monumentale schepping, een eeuwig jeugdig meesterwerk. Bij de creatie schreef Robert Schumann dat deze symfonie een effect had gehad zoals dat sinds de creatie van de symfonieën van Beethoven niet meer was gebeurd. Met een voortreffelijke melodische rijkdom horen we hier alleszins de meest gevoelige romanticus.
Wie de eerdere Schubert-opnames uit de integrale van René Jacobs en B’Rock Orchestra heeft gehoord kijkt nieuwsgierig uit naar deze ongetwijfeld kleurrijke en wervelende vertolking.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel
Desguinlei 25
2018 Antwerpen 18
donderdag 10 december 2020 van 20:00 tot 21:00
deSingel
gratis