u bent hier

Assunta & The Light Orchestra SILENT REVOLUTION release concert of the new album

Pop en rock


Het duo bestaat uit singer-songwriter Assunta Mandaglio (gitaar, zang) & Pieter Thys (gitaar, loops). Hun samenwerking resulteert in krachtige en pure songs.Na hun eerste album "Occupied By The Sun" uitgebracht in 2014 is hun 2de cd een feit. "Silent Revolution". Van fijn intiem, naar groots en wijds. Van stille optocht naar breekbare revolutie. Van authetieke sound naar puur genot en herkenning. Lees meer »

Het duo bestaat uit singer-songwriter Assunta Mandaglio (gitaar, zang) & Pieter Thys (gitaar, loops).
Naast eigen muzikale projecten die ze de laatste 15 jaar realiseerden met o.a Assunta Mano, Buscemi, Troissoeur, Millenniums, Tribe… creëerden ze ook 3 cd’s samen onder de naam Balaxy Orchestra.
Hier startte de effectieve samenwerking in songwriting die zich sinds 2012 heeft verdergezet onder de naam ASSUNTA & THE LIGHT ORCHESTRA.

Deze samenwerking resulteert in krachtige en pure songs.
Na hun eerste studioalbum "Occupied By The Sun" uitgebracht in 2014 en een 50-tal concerten in België en Nederland, dat resulteerde in een live album “Assunta & The Light Orchestra LIVE”, doken ze een jaar lang weer de studio in voor hun tweede officiële opvolger genaamd:

Silent Revolution

Assunta & The Light Orchestra gaat op het album “Silent Revolution” zowel thematisch als soundmatig een stap verder.

In deze 11 songs verhaalt Assunta Mandaglio de universele emoties die ons allen toebehoren.
Verhalen waarin iedere luisteraar zichzelf in kan herkennen.
Verhalen van het nietig zijn en toch niet, de kracht van verandering in jezelf en durven gaan voor de dingen die jou inspireren, ook al is de weg die je moet afleggen heel intens en moeilijk.
In dit innerlijk protest, in deze stille tweestrijd en intieme liefde, in deze stille opstand en eenzame tocht beschrijft Assunta Mandaglio haar, uw, mijn
Silent Revolution.

Een sterk voorbeeld is de track Give Her Money die als rode draad, de dood en vergankelijkheid maar ook het mooie, breekbare, schatrijke en liefdevolle aspect omschrijft over de liefde tussen man en vrouw, maar ook de liefde tussen twee broers of zussen, of de liefde tussen vader en zoon, moeder en dochter.
De beschreven “revolutie” in het album Silent Revolution, kent vele gezichten en vormen maar zou ook binnen deze opvatting nietsbetekenend kunnen zijn.
Zo leeg, zo breekbaar, zo eenzaam kan een revolutie ook aanvoelen.
Zoals Assunta Mandaglio het in de track “Imagination” beschrijft.

Overtuigd van deze vele gezichten wurmt Assunta Mandaglio zich van het ene personage in het andere en worden de teksten van de tracks zo vrij, dat ze vanuit ieders standpunt beluisterd kunnen worden.

Ook soundmatig en productioneel gaat Pieter Thys, (gitaar, loops, arrangementen) een stapje verder.
Live gemanipuleerde subtiele elektronica omarmen de warme akoestische
sound van Assunta & The Light Orchestra.
De zoektocht om de songs de juiste sfeer te geven hoor je in de keuzes die hij maakt in klank en arrangement.

In tracks zoals Give her Money is de elektrische gitaar als het ware de dirigent van een orkest, of in het nummer Storm duelleert zijn unieke fretless doubleneck gitaar met subtiele beats.
Net zoals een Silent Revolution zowel stil als bombastisch kan zijn, zo ook gaat hun sound van stil en intiem naar groots en wijds.

www.assunta-the-lightorchestra.com
Luister naar Silent Revolution op Soundcloud:
https://soundcloud.com/weareelevate/sets/assunta-the-light-orchestra-silent-revolution/s-Hlqtk

Bron: UiTinVlaanderen.be

Assunta Mandaglio, Pieter thys
Toon kaart Arenbergschouwburg
Arenbergstraat 28
2000 Antwerpen
za 11/02/17 van 21:00 tot 23:00
Assunta & The Light Orchestra
€ 12,0
03 202 46 46
www.arenbergschouwburg.be/programma/d...