u bent hier

Armand

Tekst en muziektheater


‘Armand’ vertelt het levensverhaal van Armand Swartenbroeks. Armand Swartenbroeks is de rechtsback van topclub Daring Club de Bruxelles. Al gauw is hij ook de rots in de branding van de Rode Duivels. Helaas stelt de gruwel van Wereldoorlog I aspirant-arts Armand Swartenbroeks zwaar op de proef. Gelukkig vindt hij een uitlaatklep in de Front Wanderers, het oorlogsalternatief voor de Rode ... Lees meer »

‘Armand’ vertelt het levensverhaal van Armand Swartenbroeks. Armand Swartenbroeks is de rechtsback van topclub Daring Club de Bruxelles. Al gauw is hij ook de rots in de branding van de Rode Duivels.

Helaas stelt de gruwel van Wereldoorlog I aspirant-arts Armand Swartenbroeks zwaar op de proef. Gelukkig vindt hij een uitlaatklep in de Front Wanderers, het oorlogsalternatief voor de Rode Duivels. Met De Man, ‘Janus’ Dogaer en de vlot scorende spits Jan Van Cant is Racing Mechelen overigens de hofleverancier van de Front Wanderers! Het is het begin van een ongelooflijk-maar-waar-gebeurd avontuur, dat Armand en de Mechelaars tot in de Scala van Milaan en tot in de stadions van Chelsea, Manchester United en Celtic Glasgow brengt. Na de oorlog vormen de Front Wanderers de basis van de nieuwe Rode Duivels, die in 1920 Olympisch Kampioen worden. Armand Swartenbroeks zelf wordt zowel recordinternational, gerespecteerd arts als burgemeester.

Een straf verhaal dat heroïsche tijden doet herbeleven. Kom een stuk historische Mechelse voetbalgeschiedenis (her)ontdekken!

Spel: Kevin Van Doorslaer
Regie: Yoeri Lewijze
Tekst: Marc Hendrickx, Dirk Dobbeleers
Productie: Moody Blue Productions

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Theater M
Oude brusselsestraat 10-12
2800 Mechelen
vr 13 november 2020 van 20:30 tot 22:00 za 14 november 2020 van 20:30 tot 22:00
Theater M
€ 18,0
info@theaterM.be
0478-78 15 99
www.theaterM.be