u bent hier

ARCHIEFPRESENTATIE: MAIL ART – Communicatie is kunst, kunst is communicatie


"Communicatie is de overdracht van informatie. Mail art is communicatiekunst (via post, telegrafie, telex, telefax, computer, telefoon, ...). In zijn meest extreme vorm is communicatiekunst kunst zonder materieel object (bijvoorbeeld telefoonkunst). De producten zijn slechts de resultaten (registratie) van de processen. Deze producten (dingen, herinneringen, ...) zijn minder belangrijk dan de ... Lees meer »

"Communicatie is de overdracht van informatie. Mail art is communicatiekunst (via post, telegrafie, telex, telefax, computer, telefoon, ...). In zijn meest extreme vorm is communicatiekunst kunst zonder materieel object (bijvoorbeeld telefoonkunst). De producten zijn slechts de resultaten (registratie) van de processen. Deze producten (dingen, herinneringen, ...) zijn minder belangrijk dan de processen (de activiteiten). Mail art is ook proceskunst. In principe zijn de interrelationele activiteiten van mail art belangrijker dan de mail art-artefacten zelf."

– Guy Bleus, 1984 (Exploring mail art, in: Commonpress 56, Tienen, 1984, p. 41)Vanuit de verschillende aanwezige mail art-archieven, zoals het ICC-archief, de nalatenschap van Jef Lambrecht, het Jan van Veen-archief en de recente schenking mail art-objecten van de familie Bex-De Deyne, reconstrueert het M HKA enkele historische mail art-verzendingen.

De presentatie toont brieven, postkaarten, affiches en collages van Walter Beckers, Guy Bleus, André Cadere, Luc Deleu, Filip Francis, Jef Lambrecht, Carla Meertens, Christine Steel, Endre Tot, Johan Van Geluwe, Han Van Meeuwen en Jan Verhaeghe.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart M HKA
Leuvenstraat 32
2000 Antwerpen
Van 25 september 2020 tot 10 januari 2021 (
di van 11:00 tot 18:00 wo van 11:00 tot 18:00
do van 11:00 tot 18:00 vr van 11:00 tot 18:00
za van 11:00 tot 18:00
zo van 11:00 tot 18:00)
M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen