u bent hier

Aperitiefconcert: George Gershwin, Rhapsody in Blue

Klassieke muziek


George Gershwin was een geniaal componist die op onnavolgbare wijze de brug sloeg tussen kwalitatieve ontspanningsmuziek, jazz en klassieke kunstmuziek. Hoewel van alle tijden, verklankt zijn muziek perfect het New York uit de jaren ’20 en ’30. Wie had begin vorige eeuw kunnen vermoeden dat een kleine vechtersbaas in de straten van New York in korte tijd zou uitgroeien tot één van ’s werelds ... Lees meer »

George Gershwin was een geniaal componist die op onnavolgbare wijze de brug sloeg tussen kwalitatieve ontspanningsmuziek, jazz en klassieke kunstmuziek. Hoewel van alle tijden, verklankt zijn muziek perfect het New York uit de jaren ’20 en ’30.

Wie had begin vorige eeuw kunnen vermoeden dat een kleine vechtersbaas in de straten van New York in korte tijd zou uitgroeien tot één van ’s werelds kleurrijkste componisten?
Muziek verzacht de zeden en kan het beste in de mens doen ontluiken. Dat gold zeker voor George Gershwin.

Geprikkeld door de meest uiteenlopende muziek in cafés, muziekwinkels en het joodse theater sloeg de vonk in een creatief kruitvat toen de piano in huis kwam bij de Gershwins. George bleek al gauw een pianistiek wonderkind en geniaal componist die op onnavolgbare wijze de brug slaat tussen kwalitatieve ontspanningsmuziek, jazz en klassieke kunstmuziek.
Hoewel van alle tijden, verklankt zijn muziek perfect het New York uit de jaren ’20 en ’30.

De muzikale kameleons van GRUPETTO wisselen meermaals van instrument, van ‘Swanee’ over ‘Rhapsody in Blue’ en van het ‘pianoconcerto in F’ tot zijn laatste song.

Tapdanser, zanger en acteur Serge Hamers bezingt de hechte vriendschap tussen Gershwin en zijn dansende muze Fred Astaire.

 

Jo Vercruysse: viool, trompet, klein slagwerk
Henk Soenen: klarinetten en saxofoon
Bruno De Schaepdrijver: altviool en bastuba
Valentijn Biesemans: cello, trombone en zingende zaag
Jan Lust: piano
Serge Hamers: tapdans, acteur, zang
Regie: Walter Janssens

Grupetto
Toon kaart Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
zo 10/12/17 om 11:30
cultuurcentrum Merksem
€ 14,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/37849/aperi...