u bent hier

Antwerpse Parels

15 +

Tekst en muziektheater


Paralelo is een dansvoorstelling over verhalen van de verschillende nationaliteiten in België en Antwerpen. We gaan op zoek naar verhalen van onze naaste buren die parallel aan onze dagelijkse levens voorbij gaan. Paralelo is een dansvoorstelling over verhalen van de verschillende nationaliteiten in België en Antwerpen. We gaan op zoek naar verhalen van onze naaste buren die parallel aan onze ... Lees meer »

Paralelo is een dansvoorstelling over verhalen van de verschillende nationaliteiten in België en Antwerpen. We gaan op zoek naar verhalen van onze naaste buren die parallel aan onze dagelijkse levens voorbij gaan.

Paralelo is een dansvoorstelling over verhalen van de verschillende nationaliteiten in België en Antwerpen.


We gaan op zoek naar verhalen van onze naaste buren die parallel aan onze dagelijks levens voorbij gaan. Het zijn kleinmenselijke verhalen over geluk, liefde, verdriet, verontwaardiging, onderdrukking, machtssystemen, etc... Het zijn ”everyday story’s”.


Cast: Joffrey Anane, Rabyna Miya, Bjorn Loykens, Junior Akwety, Hussein Shabeeb, Jonah Segers.


Ramos sama, wonend in België met Angolese roots is geen onbekende in de Antwerpse scene. Met zijn achtergrond als danser en met meer dan 5 jaar ervaring achter de draaitafels bij feestjes zoals  shuttles, sfinx festival, fire is gold (clitclap ), ewaja en meer, brengt Ramos een mix van oldschool en newschool vibes met een eigen touch. Als kind in Angola is dans altijd in huis geweest, eind jaren 90 kwam Ramos dan ook in contact met Kuduro, een Angolese muziek en dansstijl.


Dans was een manier van leven in moeilijke tijden. Er waren weinig professionele vooruitzichten of verwachtingen. Later in Nederland en België kwam hij in contact met andere dansstijlen zoals jazz, modern, hiphop, house,… Ramos kreeg de kans om als danser en choreograaf samen te werken met Jos Dolstrat jazz instituut, LGU en Osei Bantu/Konichiwa Crew om zo zijn passie, visie en motivatie om hierin te blijven groeien te versterken. Tegenwoordig werkt Ramos aan zijn eigen stuk (Paralelo) en als coach bij verschillende dansscholen, theaterhuizen en culturele centra.

Ramos Sama
C.O. Nova
Schijfstraat 105
2020 Antwerpen
donderdag 3 december 2020om 20:15
ontmoetingscentrum Nova
€ 12,0
Bestel tickets
www.nova-kiel.be/nl/event/73523/ramos...