u bent hier

All of us

18 +


‘All of us’ is het verhaal van een vrouw, die nog maar enkele maanden te leven heeft. Ze komt terecht in een zelfhulpgroep van terminaal zieke patiënten, geleid door therapeute Els, die zelf in volle crisis zit. Cathy beslist om haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar ze heeft een plan. Elk lid van de groep, heeft zijn eigen manier om ermee om te gaan. Het enige wat hen bindt, ... Lees meer »

‘All of us’ is het verhaal van een vrouw, die nog maar enkele maanden te leven heeft. Ze komt terecht in een zelfhulpgroep van terminaal zieke patiënten, geleid door therapeute Els, die zelf in volle crisis zit.
Cathy beslist om haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar ze heeft een plan.
Elk lid van de groep, heeft zijn eigen manier om ermee om te gaan. Het enige wat hen bindt, is de angst.
Er zijn vrolijker onderwerpen voor een film, maar laat je niet misleiden: ‘All of Us’ is geen trieste bedoening.
Willem Wallyn, die de laatste jaren vooral werkte als televisiescenarist, noemt de film dan ook ‘een tragikomisch verhaal over het leven’.
En dan is er nog de cast. Barbara Sarafian valt niet meer te overtroeven, Bruno Van den Broeck is verrassend ingetogen, Maaike Neuville hemels. Joke Devynck blijft maar groeien als actrice en Jan Hammenecker is de laatste jaren terecht meer op de voorgrond gekomen. Dan zijn er nog Delfine Bafort, Tom Vermeir, Gilles De Schryver en Wim Opbrouck, die allemaal prachtig hun personage vatten. Uitzonderlijk goed acterende kinderen: Oona-Lisa Van Haver en Ellis De Beule - zoon van - spelen de pannen van het dak. De rol van de kinderen is cruciaal, je kan ze niets voorliegen, ze voelen zulke situaties beter aan dan sommige volwassenen die het probleem minder zien omdat ze teveel met zichzelf bezig zijn.
België 2019
Regie: Willem Wallyn
Acteurs: Barbara Sarafian, Joke Devynck, Maaike Neuville, Bruno Vanden Broecke, Jan Hammenecker, Wim Opbrouck, Tom Vermeir, Gilles De Schryver, Delfine Bafort, Dominique Van Malder
Genre: tragikomedie
Duur: 1 uur 52 min.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Mark Liebrecht Schouwburg
Heilig-Kruisstraat 16
2640 Mortsel
di 27 oktober 2020 van 16:00 tot 17:52 di 27 oktober 2020 van 20:45 tot 22:37
Cinema M
€ 5,0
tickets.mortsel.be/
www.cinema-m.be
tickets.mortsel.be