u bent hier

Al Manara

16 +

Folk en wereldmuziek


Een muzikale ontmoeting tussen Palestina en het Westen. Al Manara is een muzikale ontmoeting tussen Belgische muzikanten onder leiding van Eloi Baudimont en Palestijnse muzikanten onder leiding van violist Ramzi Aburedwan. Al decennia lang streven geschoolde musici naar een symbiose van westerse jazz en klassieke Noord-Afrikaanse tradities. Maar al te dikwijls bepaalt een van beide culturen de ... Lees meer »

Een muzikale ontmoeting tussen Palestina en het Westen.

Al Manara is een muzikale ontmoeting tussen Belgische muzikanten onder leiding van Eloi Baudimont en Palestijnse muzikanten onder leiding van violist Ramzi Aburedwan.


Al decennia lang streven geschoolde musici naar een symbiose van westerse jazz en klassieke Noord-Afrikaanse tradities. Maar al te dikwijls bepaalt een van beide culturen de hoofdtoon en vervult de andere een secundaire of aanvullende rol.

Ramzi Aburedwan & Eloi Baudimont slagen er echter in de Palestijnse en westerse stijlen te doen versmelten zonder de minste terughoudendheid. De gezongen nummers (met teksten van de Palestijnse poëet Mahmoud Darwich) verhogen het zeer kunstzinnig gehalte. Dat filosoof Edgar Morin hieraan zijn medewerking verleende, is geen toeval. Een uniek Belgisch-Palestijns project dat een prominente plek verdient op ons podium tijdens Arab Cartoon festival.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
vrijdag 13 december 2019 van 20:15 tot 22:00
Cultuurhuis De Warande
€ 21,0
014 41 69 91
www.warande.be/programma/3509/Al_Manara/
www.warande.be/programma/3509/Al_Manara