u bent hier

Afrikamuseum Tervuren

Architectuur, Geschiedenis, Samenleving


Tijdens deze uitstap naar het Afrikamuseum in Tervuren krijg je in de voormiddag een rondleiding in het vernieuwde museum. In de namiddag kan je het museum vrij bezoeken en een keuze maken uit enkele aangeboden thema’s in of rond het museum. In de voormiddag krijg je een rondleiding in het vernieuwde museum, dat naar eigen zeggen een meer kritische kijk op het Belgische koloniale verleden wil ... Lees meer »

Tijdens deze uitstap naar het Afrikamuseum in Tervuren krijg je in de voormiddag een rondleiding in het vernieuwde museum. In de namiddag kan je het museum vrij bezoeken en een keuze maken uit enkele aangeboden thema’s in of rond het museum.

In de voormiddag krijg je een rondleiding in het vernieuwde museum, dat naar eigen zeggen een meer kritische kijk op het Belgische koloniale verleden wil tonen. Een gids neemt je mee naar sporen van Centraal-Afrika voor, tijdens en na de koloniale tijden met aandacht voor krachtbeelden en biodiversiteit, voor hedendaagse Afrikaanse kunstenaars, voor kobalt en xylofoons, waterkrachtcentrales en maskers. In de namiddag kan je het museum vrij bezoeken en een keuze maken uit enkele aangeboden thema’s in of rond het museum.

Gids - Luc Van Damme 

Toon kaart Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
do 13/02/20 za 15/02/20
Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
€ 24,0
info@zwaneberg.be
015 25 07 70
www.zwaneberg.be/e1272/afrikamuseum-t...