u bent hier

AFGELAST - Ost muziektheater

Tekst en muziektheater


75 jaar geleden overleed Alfred Ost. Dit was de aanleiding voor het gemeentebestuur om deze veelzijdige meester op passende wijze te eren. Wim Van de Velde en Kris Ryckaert, beiden ook rasechte Zwijndrechtenaars, lieten zich inspireren door het leven van Ost en maakten een schilderachtig mooi muziektheaterstuk. Alfred Ost, geboren te Zwijndrecht in 1884, was een schilder, bekend om zijn ... Lees meer »

75 jaar geleden overleed Alfred Ost. Dit was de aanleiding voor het gemeentebestuur om deze veelzijdige meester op passende wijze te eren.
Wim Van de Velde en Kris Ryckaert, beiden ook rasechte Zwijndrechtenaars, lieten zich inspireren door het leven van Ost en maakten een schilderachtig mooi muziektheaterstuk.

Alfred Ost, geboren te Zwijndrecht in 1884, was een schilder, bekend om zijn verrassende filmische verbeelding, beweeglijke boerenpaarden, prentkaarten, muurschilderingen. Hij was een man van en voor het volk.
En niet te geloven maar waar, hij behaalde ooit brons op de Olympische Spelen van 1920 met zijn schilderij (u leest het goed) ‘De voetballer’.

Hoe kon het dat deze talentvolle artiest, getormenteerde zonderling – met zijn bijwijlen grillige gedachten, geobsedeerd door zelf geschapen muzes - soms zo vrolijk en aangenaam was en het andere moment de zwartgalligheid zelve?
Hoorde hij stemmen, bezat hij een gespleten persoonlijkheid of wat dreef hem tot deze extreme gedachten die ook zijn kunst overheersten?

De makers gingen op zoek en kozen, net als Ost, een eigenzinnige, aan de waarheid grenzende piste...

Slechts 100 tickets per voorstelling. Dus ‘Ost’ u om nu alvast uw ticket te reserveren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart OC 't Waaigat
Kerkplein 1
2070 Zwijndrecht
zondag 29 november 2020 van 15:00 tot 16:15
Gemeentebestuur Zwijndrecht
€ 10,0
032504990
apps.ticketmatic.com/widgets/oc_t_waa...