u bent hier

AFGELAST - Internationale orkesten: Staatskapelle Dresden

Klassieke muziek


Update 12.06.2020 Samen met jou kijken we uit naar de heropstart van het concertleven. De Nationale Veiligheidsraad heeft recent het licht op groen gezet om onze activiteiten te hervatten, maar de beperkingen die daarmee gepaard gaan over de toegelaten publieksaantallen stellen ons in de onmogelijkheid om het concert van de Staatskapelle Dresden op 23 september in de Koningin Elisabethzaal te ... Lees meer »

Update 12.06.2020

Samen met jou kijken we uit naar de heropstart van het concertleven. De Nationale Veiligheidsraad heeft recent het licht op groen gezet om onze activiteiten te hervatten, maar de beperkingen die daarmee gepaard gaan over de toegelaten publieksaantallen stellen ons in de onmogelijkheid om het concert van de Staatskapelle Dresden op 23 september in de Koningin Elisabethzaal te laten plaatsvinden. Dit omwille van de hoge kostprijs voor het prestigieuze orkest, dirigent en solist in verhouding tot de toegelaten publiekscapaciteit. Daarom dienen wij dit concert jammer genoeg te annuleren. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

---------------------------------------

Met een ononderbroken traditie die reikt tot het jaar 1547, mag de Staatskapelle Dresden zich met trots het oudste orkest van de wereld noemen. Niet toevallig behoort dit Duitse orkest ook tot de absolute wereldtop. Met Myung-Whun Chung als ervaren gids trakteert het orkest zijn publiek op twee volbloed romantische werken. In zijn Eerste pianoconcerto maakt Brahms opvallend veel gebruik van contrasten, die vaak worden beschouwd als muzikale mijmeringen op de dood van zijn vriend en collega-componist Schumann. Toppianist András Schiff, een vaak bekroonde poëet achter de piano, weet als geen ander hoe hij de ziel van het werk kan blootleggen. Melancholie en nostalgie troef in de Zevende symfonie van Dvořák, de Tsjechische componist die zijn volk een muzikale identiteit schonk. Zijn bekende symfonie combineert een joviale volkse stijl met een flinke dosis introspectie én pit. Zo wacht je een veelzijdige ervaring die nog lang zal blijven nazinderen.

Copresentatie met deSingel

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
wo 23 september 2020 van 00:00 tot 23:59 wo 23 september 2020 van 20:00 tot 22:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 38,0
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/in...
+32 (0)3 213 54 06