u bent hier

AFGELAST - Internationale orkesten: Russian National Orchestra

Klassieke muziek


Update 28.09.2020 Als gevolg van de huidige omstandigheden en de daarmee gepaard gaande quarantainemaatregelen ziet het Russian National Orchestra zich helaas genoodzaakt zijn Europese tournee te annuleren. Wij betreuren het ten zeerste dat dit concert, waarnaar we samen met u uitkeken, niet kan plaatsvinden. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht. ... Lees meer »

Update 28.09.2020

Als gevolg van de huidige omstandigheden en de daarmee gepaard gaande quarantainemaatregelen ziet het Russian National Orchestra zich helaas genoodzaakt zijn Europese tournee te annuleren. Wij betreuren het ten zeerste dat dit concert, waarnaar we samen met u uitkeken, niet kan plaatsvinden. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

-----------------------------------------

De geniale Mikhail Pletnev staat aan het hoofd van het Russian National Orchestra, dat hij zelf oprichtte na de val van de Muur. De levende legende toont zich hier van zijn meest veelzijdige kant. In 2017 stak hij het Tweede pianoconcerto van Chopin in een nieuw jasje. De briljante solopartij, hier uitgevoerd door de weergaloze Nikolaj Luganski, liet hij ongemoeid, maar de bijdrage van het orkest werd stevig opgeschroefd. Meer dan een eeuw voor Pletnev vond de Rus Alexander Glazoenov de pianomuziek van Chopin zodanig elegant klinken dat hij er prompt een symfonische balletsuite op baseerde. In Chopiniana wordt het poëtische gevlei van Chopin rijkelijk overgoten met Russische orkestrale saus. Ook de vier tableaus van zijn ballet De jaargetijden getuigen van Glazoenovs finesses in het orkestreren. Deze stemmige sfeermuziek is een van de culminatiepunten van de Russische ballettraditie, en meteen ook Glazoenovs meest geliefde concertwerk.

Copresentatie met deSingel

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
zaterdag 31 oktober 2020 van 20:00 tot 22:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 28,0
+32 (0)3 213 54 06
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/in...