u bent hier

AFGELAST - Hommelwandeling Kooldries-Hoofsweer Brecht


We gaan tijdens de Week van de Bij samen op zoek naar hommels. Je maakt op deze wandeling kennis met onze pluizigste wilde bijen en leert heel wat over hun levenswijze en relatie met bepaalde planten. Dat het belangrijke bestuivende insecten zijn wist je waarschijnlijk al, maar had je al van de lang-tongen en kort-tongen gehoord? Ook leren we je hoe je de verschillende soorten hommels kan ... Lees meer »

We gaan tijdens de Week van de Bij samen op zoek naar hommels. Je maakt op deze wandeling kennis met onze pluizigste wilde bijen en leert heel wat over hun levenswijze en relatie met bepaalde planten. Dat het belangrijke bestuivende insecten zijn wist je waarschijnlijk al, maar had je al van de lang-tongen en kort-tongen gehoord? Ook leren we je hoe je de verschillende soorten hommels kan herkennen: de Steenhommel, Akkerhommel of Boomhommel zullen geen mysterie meer voor je zijn ... en wie weet krijgen we zelfs zeldzame soorten als de indrukwekkende Rode koekoekshommel te zien!

We verkennen natuurgebied de Kooldries, Hoofsweer en de aangrenzende vaartdijk en gaan we op zoek naar hommels in deze voormalige kleiwinning gelegen langs het Kanaal Dessel-Schoten. Kunstmatige ophogingen, grachten en flanken van uitgegraven putten samen met een diverse flora die gaat van arme zure zandgronden tot deze van rijkere bodems geven de Kooldries-Hoofsweer en de omliggende omgeving heel wat potentieel voor hommels en andere wilde bijen.

Natuurgebied De Kooldries
Bouwdewijnstraat 20
2960 Brecht
zo 07/06/20 van 14:00 tot 16:30
Aculea
Sign Up Sign Up Sign Up
vanhulle_hans@hotmail.com
0485598767
www.natuurpunt.be/agenda/afgelast-hom...