u bent hier

Afgelast - Hommelwandeling in het Mechels Rivierengebied


We gaan tijdens de 'Week van de Bij" samen hommels observeren. Je maakt op deze wandeling kennis met onze pluizigste wilde bijen en leert heel wat over hun levenswijze en link met bepaalde planten. Dat het belangrijke bestuivende insecten zijn wist je waarschijnlijk al, maar had je al van de lang-tongen en kort-tongen gehoord? Ook leren we je hoe je de verschillende soorten hommels kan ... Lees meer »

We gaan tijdens de 'Week van de Bij" samen hommels observeren. Je maakt op deze wandeling kennis met onze pluizigste wilde bijen en leert heel wat over hun levenswijze en link met bepaalde planten. Dat het belangrijke bestuivende insecten zijn wist je waarschijnlijk al, maar had je al van de lang-tongen en kort-tongen gehoord? Ook leren we je hoe je de verschillende soorten hommels kan herkennen: de Steenhommel, Akkerhommel of Boomhommel zullen geen mysterie meer voor je zijn ... en wie weet krijgen we zelfs zeldzame soorten als de indrukwekkende Rode koekoekshommel te zien!

 
Dit grote natuurgebied omvat het Mechels Broek, de Barebeekvallei en Mispeldonk. Je maakt er prachtige wandelingen langs grazende gallowayrunderen. De uitkijktoren en vogelkijkhut bieden je een mooi zicht op de talrijke vogels waaronder ooievaars. Het Mechels rivierengebied  ligt midden in de groene long tussen Antwerpen en Brussel. Aan de rand van het Mechels Broek vind je het bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied waar onze wandeling start.
 
Bereikbaarheid:
- Parkeren kan langs de Muizenhoekstraat
- NMBS-station Muizen op 1km afstand
- Bushalte Muizen-Brugstraat (lijn 3) op 600m
- vlak bij fietsknooppunt 64
 
 

Toon kaart Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied
Muizenhoekstraat 7
2812 Muizen
zo 07/06/20 van 14:00 tot 16:30
Aculea
Sign Up Sign Up
ch.deschepper@skynet.be
0 473 317 104
www.natuurpunt.be/agenda/hommelwandel...