u bent hier

AFGELAST Excursie Doelpolder


Afgelast wegens coronamaatregelen  Vandaag bezoeken we de polders van Doel en omgeving waar waardevolle natuur hand in hand gaat met de dagelijkse bedreiging van de havenuitbreiding. Al speurend door het landschap krijgen we de impact van de uitbreiding van de haven te zien en vernemen we hoe het uitzicht de komende jaren nog zal veranderen. ’s Morgens bezoeken we een aantal natuurgebieden met ... Lees meer »

Afgelast wegens coronamaatregelen  

Vandaag bezoeken we de polders van Doel en omgeving waar waardevolle natuur hand in hand gaat met de dagelijkse bedreiging van de havenuitbreiding. Al speurend door het landschap krijgen we de impact van de uitbreiding van de haven te zien en vernemen we hoe het uitzicht de komende jaren nog zal veranderen.

’s Morgens bezoeken we een aantal natuurgebieden met de wagen: Drijdijk, Putten West en Putten Weiden. In deze periode strijken er steltlopers, eenden en ganzen neer om er voedsel te zoeken. Krijgen we nog eens de zeldzame smient te zien? We kijken alvast uit naar enkele steltlopers zoals bontbekplevieren, bonte strandlopers, kemphaan, zwarte ruiter... Daarna rijden we nog langs Prosperpolder-Zuid en de kijkhut van het Verdronken Land van Saeftinghe waar we op zoek gaan naar bruine en blauwe kiekendieven. Wie weet krijgen we ook ruigpootbuizerd te zien.

In de namiddag neemt Katrien ons mee op sleeptouw langs één van haar vele omzwervingen. We wandelen op een rustig tempo een 4-tal km rond Doelpolder-Noord die ook langs de Schelde gaat. Onderweg houden we regelmatig halt en besteden we voldoende aandacht aan de aanwezige vogels.
Naar goede gewoonte hebben we een plek gevonden waar we ons zelfgemaakt lunchpakket kunnen opeten: het PolderMAS, waar er ook soep wordt geserveerd.
Kom je ook mee genieten?

Praktisch:
Plaats van afspraak: onder het viaduct aan ’t Spant, Boomsesteenweg 335 in Wilrijk.
Start en einde: we starten om 8 uur, einde omstreeks 18 uur ter plaatse.Meebrengen: Vogelkijker en telescoop, vogelgids, fototoestel, aangepaste kledij, picknick
Inschrijven is verplicht via ardea@hobokensepolder.be

Toon kaart 't Spant
Boomsesteenweg 335
2610 Wilrijk
za 07/11/20 van 08:00 tot 18:00
Natuurpunt Hobokense Polder
ardea@hobokensepolder.be
0486 83 62 34
www.natuurpunt.be/agenda/afgelst-excu...