u bent hier

Afgelast - Dag van de Grune Plastron - Op zoek naar weidevogels


Zondag 21maart, dan begint de lente! Voor Natuurpunt Kempen is dit het signaal om haar werking onder het doopvont te houden. Dat doet de regionale door de "Dag van de Grune Plastron" te organiseren. In praktisch elke gemeente en in elk natuurgebied staat er wel een gids klaar met ... een groene plastron of een vlinderdas. De lente kan niet mooier beginnen dan met een gratis wandeling in één ... Lees meer »

Zondag 21maart, dan begint de lente! Voor Natuurpunt Kempen is dit het signaal om haar werking onder het doopvont te houden. Dat doet de regionale door de "Dag van de Grune Plastron" te organiseren. In praktisch elke gemeente en in elk natuurgebied staat er wel een gids klaar met ... een groene plastron of een vlinderdas. De lente kan niet mooier beginnen dan met een gratis wandeling in één van onze natuurgebieden. Voor Natuurpunt Markvallei komt er nog bij dat we ons veertigjarige bestaan met een jaar vertraging vieren.

Op zoek naar weidevogels!!! Ga samen met de "Gruun Plastronnekes" van Natuurpunt Markvallei op zoek naar de voorbodes van de lente, de terugkeer van de weidevogels. Weidevogels hebben het steeds moeilijker om zich te handhaven en voort te planten in ons snel veranderend buitengebied. Tijdens deze wandeling kom je meer te weten over deze problematiek. Hopelijk horen we ook het "jodelen" van de Wulp, het tierelierende gezang van de leeuwerik of de roep van de Grutto.

Info: gidsenwerkgroep@natuurpuntmarkvallei.be

Indien volzet verwijzen we graag naar onze andere activiteiten  van de Grune Plastron!

Toon kaart De Diept
Diepte 2
2330 Merksplas
zondag 21 maart 2021 van 09:00 tot 12:00
Natuurpunt Markvallei
Sign Up Sign Up
bc.deklapekster@natuurpunt.be
www.natuurpunt.be/agenda/dag-van-de-g...