u bent hier

AFGELAST - Blikopener: Venetië, de klank van de stad

18 +

Samenleving


De unieke ligging van Venetië resulteerde in een aparte klankervaring: wandelen door de stad maakt je bewust van elk geluid in de smalle straatjes. De zang van de gondeliers weerkaatsend langs de kanalen en oevers inspireerde ontelbare componisten. Nergens was de fascinatie voor klank en ruimte sterker aanwezig. Gerrit Valckeneers illustreert dat tijdens deze lezing met verschillende klank- en ... Lees meer »

De unieke ligging van Venetië resulteerde in een aparte klankervaring: wandelen door de stad maakt je bewust van elk geluid in de smalle straatjes. De zang van de gondeliers weerkaatsend langs de kanalen en oevers inspireerde ontelbare componisten. Nergens was de fascinatie voor klank en ruimte sterker aanwezig. Gerrit Valckeneers illustreert dat tijdens deze lezing met verschillende klank- en beeldfragmenten.

In samenwerking met Bibliotheek Berlaar, Bibliotheek Bonheiden, Bibliotheek de Fé, Bibliotheek Duffel, Bibliotheek Putte, Bibliotheek Sint-Katelijne-Waver, Openbare bibliotheek Nijlen, Stedelijke Openbare Bibliotheek Mechelen

Activity Members: Gerrit Valckenaers

Bron: UiTinVlaanderen.be

Gerrit Valckenaers
Toon kaart Openbare bibliotheek Nijlen
Kerkstraat 4
2560 Nijlen
donderdag 12 november 2020 van 20:00 tot 22:00
Vormingplus regio Mechelen
€ 5,0
Sign Up
regiomechelen@vormingplus.be
015 44 41 00
www.vormingplus-regiomechelen.be