u bent hier

AFGELAST. 8 Kerken 8 lezingen - In Rubens’ lange schaduw, over de betekenis van Gaspar De Crayer (1584-1669) - em. prof. dr. Hans Vlieghe


OPGELET! : Wegens onvoorziene omstandigheden kan de lezing van prof. dr. Hans Vlieghe niet doorgaan. De Brusselse schilder Gaspar De Crayer (1584-1669) werd ooit in één adem genoemd met Rubens en Van Dyck als een van de topfiguren van de Vlaamse barokschilderkunst. Die oude faam verbleekte later, maar recent onderzoek plaatst deze schilder opnieuw in het juiste perspectief . Op de eerste ... Lees meer »

OPGELET! : Wegens onvoorziene omstandigheden kan de lezing van prof. dr. Hans Vlieghe niet doorgaan.

De Brusselse schilder Gaspar De Crayer (1584-1669) werd ooit in één adem genoemd met Rubens en Van Dyck als een van de topfiguren van de Vlaamse barokschilderkunst. Die oude faam verbleekte later, maar recent onderzoek plaatst deze schilder opnieuw in het juiste perspectief .
Op de eerste plaats slaagde De Crayer er glansrijk in om een geschikte vormentaal te vinden voor de katholieke spiritualiteit tijdens de Contrareformatie. De talloze monumentale altaarstukken in kerken en kloosters in zowat alle steden in Brabant en Vlaanderen zijn hier het bewijs van. Daarnaast bezorgde De Crayers kunstenaarsfaam hem opdrachten uit Holland, Frankrijk, het Duitse Rijk en Spanje.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Sint-Jan-Baptist-en-Evangelistkerk
Sint-Janskerkhof z/nr
2800 Mechelen
dinsdag 27 oktober 2020 van 20:00 tot 21:30
Stad Mechelen
gratis