u bent hier

AES+F, The Feast of Trimalchio - Free Open Air Cinema


CINEMA TICK TACK is het eerste en exclusief platform dat video op dagelijkse basis gratis naar de publieke ruimte brengt. De Cinema start dagelijks bij zonsondergang en screent tot 1 uur 's nachts. Gelegen over de tramhalte en historisch landschapspark 'De Harmonie' in Antwerpen, geïntegreerd in het brutalistische complex 'De Zonnewijzer' een sleutelwerk uit1955 van architect Léon Stynen. ... Lees meer »

CINEMA TICK TACK is het eerste en exclusief platform dat video op dagelijkse basis gratis naar de publieke ruimte brengt. De Cinema start dagelijks bij zonsondergang en screent tot 1 uur 's nachts. Gelegen over de tramhalte en historisch landschapspark 'De Harmonie' in Antwerpen, geïntegreerd in het brutalistische complex 'De Zonnewijzer' een sleutelwerk uit1955 van architect Léon Stynen.

Momenteel screent de film 'The Feast of Trimalchio' van het wereldberoemde Russische collectief AES+F.

The Feast of Trimalchio, een denkbeeldig eiland met een absurd luxe resort-hotel, dat een de-personificatie is van Petronius 'Trimalchio, dient als een tijdelijk paradijs. Het landschap van het eiland combineert een tropisch strand met een skigebied, met verspreide structuren die de architectuur van het oude Rome en Azië simuleren. De meesters, gekleed in volledig witte kledij, omspannen alle leeftijden en sociale lagen, terwijl de 'bedienden' aantrekkelijke jongeren zijn uit gekoloniseerde landen van verschillende continenten, gekleed in traditioneel etnisch gewaad en werkzaam in het hotel van Trimalchio als vast personeel.
Het feest van Trimalchio is een deconstructie van het zelf-obsessieve en toegeeflijke gedrag van de moderne beschaving en is een allegorische symbolisatie van een massamedia gegenereerde versie van de hemel. De gasten van het hotel genieten van alle hedendaagse genoegens die worden vereeuwigd in advertenties van uitjes in het resort, van ontspannen fitness tot 'lichaamszuivering', terwijl de kijker elke notie van sociale hiërarchie ziet verdwijnen terwijl de meesters de bedienden beginnen te berechten en hun fantasieën van een Romeinse Saturnalia. De gebeurtenissen worden met tussenpozen onderbroken door rampen die tegelijkertijd tragisch en komisch zijn.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart TICK TACK
Mechelsesteenweg 247
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
Van vr 17 januari 2020 18:30 tot za 29 februari 2020 01:00
TICK TACK
gratis
info@ticktack.be
+32499107957
www.ticktack.be