u bent hier

Acoustic desert night

Folk en wereldmuziek


De Sahara wordt in de wereld gezien als een hete woestenij, een broeihaard voor religieus extremisme en terrorisme. De Nigeriaan Omara ‘Bombino’ Moctar brengt je graag op andere gedachten. Het vieren van zijn thuis in de woestijn, hoe het te beschermen, te ontwikkelen, te verenigen en bovenal nooit te vergeten zijn belangrijke thema’s in zijn muziek. Op zijn laatste ... Lees meer »

De Sahara wordt in de wereld gezien als een hete woestenij, een broeihaard voor religieus extremisme en terrorisme. De Nigeriaan Omara ‘Bombino’ Moctar brengt je graag op andere gedachten. Het vieren van zijn thuis in de woestijn, hoe het te beschermen, te ontwikkelen, te verenigen en bovenal nooit te vergeten zijn belangrijke thema’s in zijn muziek. Op zijn laatste Grammy-genomineerde cd Deran mixt hij op magistrale wijze westerse blues- en rockmuziek met authentieke ...

De Sahara wordt in de wereld gezien als een hete woestenij, een broeihaard voor religieus extremisme en terrorisme. De Nigeriaan Omara ‘Bombino’ Moctar brengt je graag op andere gedachten. Het vieren van zijn thuis in de woestijn, hoe het te beschermen, te ontwikkelen, te verenigen en bovenal nooit te vergeten zijn belangrijke thema’s in zijn muziek.

Op zijn laatste Grammy-genomineerde cd Deran mixt hij op magistrale wijze westerse blues- en rockmuziek met authentieke Afrikaanse en Arabische ritmes en Caribische klanken als reggae. Het resultaat is een combinatie van rauwe woestijnblues en virtuoos gitaarwerk, waardoor hij ook wel eens de Jimi Hendrix van de Sahel wordt genoemd.

Hoe goed alles ook klinkt op plaat: live is Bombino nog een stuk straffer. De combinatie van hypnotiserende grooves & riffs en het charisma en energie die de man uitstraalt, katapulteert je tijdens dit (semi)akoestische concert moeiteloos naar een ander sterrenstelsel.

20 - 17 euro
-19 jaar: 10 euro
www.bombinomusic.com

Omwille van de coronamaatregelen kan je momenteel nog geen tickets bestellen of inschrijven voor deze activiteit. Van zodra we voldoende zekerheid hebben i.v.m. deze activiteit, start de ticketverkoop. We houden iedereen op de hoogte via onze website, nieuwsbrief en sociale media.  

Clubzaaltje Hingene
Leopoldstraat 8
2880 Bornem
donderdag 5 november 2020van 20:00 tot 21:30
Clubzaaltje Hingene
apps.ticketmatic.com/widgets/ter_dilf...