u bent hier

Abdij van Tongerlo

Erfgoed


In 1130 werd deze abdij gesticht. Op het binnenplein staat de tiendschuur, die een permanente tentoonstelling bevat over de abdijgeschiedenis. Sedert 1545 is de abdij van Tongerlo in het bezit van een kostbaar doek: de meest getrouwe en mooiste replica van het Laatste Avondmaal. Het kunstwerk kan bezocht worden in het Da Vinci Museum van de abdij. TIENDSCHUUR (gratis) Bezoekers (individueel of ... Lees meer »

In 1130 werd deze abdij gesticht. Op het binnenplein staat de tiendschuur, die een permanente tentoonstelling bevat over de abdijgeschiedenis. Sedert 1545 is de abdij van Tongerlo in het bezit van een kostbaar doek: de meest getrouwe en mooiste replica van het Laatste Avondmaal. Het kunstwerk kan bezocht worden in het Da Vinci Museum van de abdij.

TIENDSCHUUR (gratis)
Bezoekers (individueel of in groep) kunnen zich hier een idee vormen van het leven en werken van de abdijgemeenschap en kennis maken met de spiritualiteit van de Orde van Prémontré (Norbertijnen). Woord en beeld tonen hoe de abdij van Tongerlo haar zending in Kerk en wereld in het verleden vervulde en vandaag nog vorm geeft.

Dagelijks vrij toegankelijk van 08.00 tot 17.30 u.

DA VINCI MUSEUM (EUR 3)
Hier zie je de meest getrouwe en mooiste replica van het Laatste Avondmaal, dat Leonardo da Vinci schilderde in de eetzaal van het klooster Santa Maria delle Grazie te Milaan. Omdat het originele fresco in de loop der tijden zó geleden heeft, dat er van de oorspronkelijke schoonheid niet veel meer overblijft, is ons 'Laatste Avondmaal' des te waardevoller geworden. Wil U van de schoonheid van Leonardo's Laatste Avondmaal ten volle genieten, dan is een bezoek aan ons museum een aanrader. Vooral nu wij beschikken over een klank- en luisterspel als uitleg bij dit unieke meesterwerk.

Open:
alle zondagen van de maanden maart - oktober (behalve Pasen)
elke weekdag in de paasvakantie en in de periode mei - september
telkens van 14.00 tot 17.00 u.

Toon kaart Abdij van Tongerlo
Abdijstraat 40
2260 Tongerlo
Altijd open
gratis
+32 14 53 99 00
+32 14 53 99 08(fax)
www.tongerlo.org