u bent hier

Abattoir: verleden, heden en toekomst - Daguitstap Brussel

Architectuur, Geschiedenis, Milieu en natuur, Samenleving


Tijdens deze daguitstap in Brussel maken we uitgebreid kennis met verleden, heden en toekomst van Abattoir en bezoeken ‘Le Champignon de Bruxelles’, een fusie van Japanse shiitake met Belgisch bier, en ‘Eclo’, een verticale stadsboerderij voor de kweek van microgroenten. Op tien minuten wandelen van het Brusselse Zuidstation werd eind 19de eeuw een slachthuis met veemarkt gebouwd. Vandaag is ... Lees meer »

Tijdens deze daguitstap in Brussel maken we uitgebreid kennis met verleden, heden en toekomst van Abattoir en bezoeken ‘Le Champignon de Bruxelles’, een fusie van Japanse shiitake met Belgisch bier, en ‘Eclo’, een verticale stadsboerderij voor de kweek van microgroenten.

Op tien minuten wandelen van het Brusselse Zuidstation werd eind 19de eeuw een slachthuis met veemarkt gebouwd. Vandaag is ‘den Abattoir’ vooral gekend voor haar markten, met op vrijdag, zaterdag en zondag de grootste vlees- en versmarkt van ons land. Sinds een vijftal jaren kan je er ook terecht in de overdekte ‘Foodmet’, gebouwd naar het voorbeeld van de bekende Santa Catarina te Barcelona. Maar de site is volop in ontwikkeling, met een stadsboerderij op het dak (‘Collectmet’ - om de afvalberg die de markt achterlaat te verkleinen), ‘Ketmet’ (een gigantische speelruimte) en een ‘Boerenmet’, uitgegroeid tot een heuse afterworkparty.

We maken uitgebreid kennis met verleden, heden en toekomst van Abattoir en bezoeken ‘Le Champignon de Bruxelles’, een fusie van Japanse shiitake met Belgisch bier, en ‘Eclo’, een verticale stadsboerderij voor de kweek van microgroenten.

Gids - Dirk De Caluwé

Toon kaart Station Heist-op-den-Berg
Boudewijnlaan 1
2220 Heist-op-den-Berg
vrij 28/05/21 om 09:00 za 29/05/21 om 09:00
Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
€ 30,0
info@zwaneberg.be
015 25 07 70
www.zwaneberg.be/e1779/daguitstap-bru...