u bent hier

'A Passion For Science And Reason. An Evening with Richard Dawkins & Lawrence M. Krauss'

Zingeving, filosofie en religie


De evolutiebioloog Richard Dawkins (The Selfish Gene, The God Delusion) is één van de prominentste wetenschapspopularisatoren en tevens ook de meest befaamde atheïst ter wereld. Op 26 januari 2015 komt hij voor Het Denkgelag naar de Stadsschouwburg om te spreken over zijn passie voor rede en wetenschap. De fysicus Lawrence M. Krauss (A Universe from Nothing) vergezelt hem. Lees meer »

De evolutiebioloog Richard Dawkins (The Selfish Gene, The God Delusion) is één van de prominentste wetenschapspopularisatoren en tevens ook de meest befaamde atheïst ter wereld. Op 26 januari 2015 komt hij voor Het Denkgelag naar de Stadsschouwburg om te spreken over zijn passie voor rede en wetenschap. De fysicus Lawrence M. Krauss (A Universe from Nothing), met wie hij de documentaire The Unbelievers inblikte, vergezelt hem.

Beide heren worden in het gareel gehouden door de Amerikaanse journaliste en sceptica Julia Galef, oprichtster van het Center for Applied Rationality (CFAR).

Samen met enkele kritische tegenstemmen, legt zij onze gasten een aantal prangende vragen voor. Waarin schuilt de kracht van wetenschap? Leidt wetenschap onvermijdelijk tot ongeloof, of zijn religie en wetenschap verzoenbaar? Wat is de beste strategie om wetenschap en rede uit te dragen? Is scherpe kritiek op religie zinvol? Kunnen we van irrationaliteit af raken? Of moeten we er ons bij neerleggen dat de mens nu eenmaal geen rationeel wezen is?

Verloop van de avond

Optioneel en enkel toegankelijk mits aankoop van een toegangsticket :
Vertoning van de documentaire ‘The Unbelievers’ om 17 uur

In deze documentaire volgen we Richard Dawkins en Lawrence M. Krauss terwijl ze de wereld rondtrekken om te discussiëren over het belang van wetenschap. Met o.a. Ricky Gervais, Woody Allen, Cameron Diaz & Stephen Hawking.

De gespreksavond is in het Engels – Moderator: Julia Galef
De sprekers houden signeersessies vanaf 18u30
Om 20u begint de gespreksavond. Einde voorzien omstreeks 22u30

Meer info : info@denkgelag.be – www.denkgelag.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Stadsschouwburg Antwerpen
Theaterplein 1
2000 Antwerpen
ma 26/01/15 van 18:30 tot 22:30
Sign Up
www.stadsschouwburgantwerpen.be/nl/ka...
www.denkgelag.be
www.facebook.com/denkgelag