u bent hier

40 jaar Wim Mertens - Wim Mertens Trio

Klassieke muziek


In 2020 is het exact veertig jaar geleden zijn dat Wim Mertens zijn eerste album ‘For Amusement Only’ uitbracht. Veertig jaar Wim Mertens, dat wil hij ook in Zwaneberg vieren! Hij is de godfather van de Belgische minimalistische muziek, maar Wim Mertens groeide de afgelopen decennia ook uit tot een internationaal begrip. Als componist, musicoloog, muzikant en zanger vulde hij concertzalen in ... Lees meer »

In 2020 is het exact veertig jaar geleden zijn dat Wim Mertens zijn eerste album ‘For Amusement Only’ uitbracht. Veertig jaar Wim Mertens, dat wil hij ook in Zwaneberg vieren!

Hij is de godfather van de Belgische minimalistische muziek, maar Wim Mertens groeide de afgelopen decennia ook uit tot een internationaal begrip. Als componist, musicoloog, muzikant en zanger vulde hij concertzalen in Europa, Amerika, Japan, Thailand en Rusland. En de teller van uitgebrachte albums staat ondertussen op vijfenzestig.

Iedereen kent Wim Mertens. Of tenminste zijn muziek. Want zijn nummers werden door de film-, theater-, dans-, reclame-, televisie- en radiowereld opgepikt en veroverden zo de harten van een breed publiek. Denk maar aan ‘Struggle for pleasure’, ‘Often a bird’, ‘Iris’ en ‘Close cover’.

In 2020 zal het exact veertig jaar geleden zijn dat Wim Mertens zijn eerste album ‘For Amusement Only’ uitbracht. En veertig jaar Wim Mertens, dat wil hij ook bij ons vieren!

Toon kaart Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
za 12/12/20 om 20:00
Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
€ 23,5
info@zwaneberg.be
015 25 07 70
www.zwaneberg.be/e1642/wim-mertens-trio