u bent hier

32ste Heikantse Bierfeesten

18 +


Traditiegetrouw beginnen de Heikantse Bierfeesten op de laatste vrijdag van oktober. Binnenland Sinds vorig jaar zagen meer dan 50 nieuwe brouwerijen en brouwerijtjes het levenslicht, zodat de teller momenteel op 329 actieve bierproducenten met een door de overheid goedgekeurde brouwinstallatie staat. Tellen we daar nog de 240 bierfirma’s (eigenaars van één of meer bierrecepten zonder een ... Lees meer »

Traditiegetrouw beginnen de Heikantse Bierfeesten op de laatste vrijdag van oktober.

Binnenland
Sinds vorig jaar zagen meer dan 50 nieuwe brouwerijen en brouwerijtjes het levenslicht, zodat de teller momenteel op 329 actieve bierproducenten met een door de overheid goedgekeurde brouwinstallatie staat. Tellen we daar nog de 240 bierfirma’s (eigenaars van één of meer bierrecepten zonder een eigen brouwerij) bij die hun bier elders laten brouwen, dan mogen we met recht en reden zeggen dat de bierscene in ons land springlevend is.

We hebben ervoor gezorgd dat zowel onze klassiekers als tal van nieuwe bieren op de bierlijst aanwezig zijn. De Heikantse Bierliefhebbers bieden u méér dan 70 verschillende Belgische streekbieren uit het ganse land aan.

Buitenland
Ook buiten ons land worden tegenwoordig lekkere bieren gebrouwen. De Heikantse Bierliefhebbers hebben, tijdens hun meer dan drie decennia op “bierexpeditie” gaan, bieren en brouwerijen van over de landsgrens leren kennen en bieden daarom ook een aantal bieren uit Frankrijk en Denemarken aan.

Oud bier
Bier dat “goed gemaakt” is, is na vervaldatum niet per sé slecht. Bier met hergisting op fles maakt mettertijd een smaakevolutie door. Dikwijls worden de neus en de smaak van bier naar porto of naar sherry neigen. Om dat te bewijzen bieden we u enkele “oude bieren” aan.

Goed Doel Cheque
Reeds voor het 23ste jaar op rij steunen De Heikantse Bierliefhebbers jaarlijks een Goed Doel, waarvoor zij, samen met anderen, enkele activiteiten organiseren (bingonamiddag, pétanquenamiddag, weekend bij brasserie Fantôme in de Ardennen en bovendien ook Goed Doel-bier en Goed Doel-chocolade verkopen). Op zondag 27 oktober om 19u overhandigen we de cheque van dit jaar aan ons Goed Doel 2019, Villa Clementina uit Zemst.

Optredens
Bier en muziek gaan wonderwel samen. Beide staan voor sfeer en ambiance. Vrijdagavond wordt dat bewezen met een optreden van covergroep D.C. Section, zaterdagavond brengt Triplex “de vlam in de pan” en op zondagnamiddag zorgt Fanfare Willen Is Kunnen voor de gezellige sfeer.

Wil je toch rustig kunnen genieten en je proefervaringen bespreken met vrienden, kom dan zaterdag- of zondagnamiddag (deuren vanaf 15:00 uur). Alle bieren worden immers alle drie de dagen aangeboden.

Alle info op www.heikantsebierliefhebbers.be, onze facebookpagina of via info@heikantsebierliefhebbers.be.

De Heikantse Bierliefhebbers.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Zaal Familia
Aarschotsebaan 105
2590 Berlaar
vr 25 oktober 2019 van 20:00 tot 03:00 za 26 oktober 2019 van 20:00 tot 03:00
€ 1,0
info@heikantsebierliefhebbers.be