u bent hier

15u: Boekenwandeling ‘De Liereman’, naar het huis van Achilles Cools


Kunstenaar en natuurfilosoof Achilles Cools brengt met ‘De Liereman’ een nieuw boek uit. Om dat te vieren organiseren we op zaterdag 10 oktober drie wandelingen naar het huis van de schrijver. Dat bevindt zich in het natuurgebied en heeft een bijzondere architectuur. Het is uitzonderlijk dat Cools wandelaars ontvangt op zijn domein. Elke wandeling start aan het bezoekerscentrum van Landschap ... Lees meer »

Kunstenaar en natuurfilosoof Achilles Cools brengt met ‘De Liereman’ een nieuw boek uit. Om dat te vieren organiseren we op zaterdag 10 oktober drie wandelingen naar het huis van de schrijver. Dat bevindt zich in het natuurgebied en heeft een bijzondere architectuur. Het is uitzonderlijk dat Cools wandelaars ontvangt op zijn domein.

Elke wandeling start aan het bezoekerscentrum van Landschap De Liereman. Onderweg naar het zogenaamde ‘Zandkasteel’ van Cools staat onze gids stil bij gebeurtenissen die ook in het boek voorkomen. In roman De Liereman vertelt Achilles Cools over de zwakheid van de mens, de teloorgang van onze biodiversiteit, klimaatverval, de uitbuiting van dieren en de dreiging die daardoor op ons afkomt. Het verhaal is deels gebaseerd op ware gebeurtenissen. 

Alle deelnemers aan de wandelingen ontvangen een exemplaar van het boek. Bij de schrijver thuis is er de mogelijkheid om de roman te laten signeren en om vragen te stellen aan de schrijver.

Er zijn drie wandelingen ingepland, om 14, 15 en 16 uur. Elke wandeling – met tussenstop bij Cools – duurt ongeveer twee uur. Inschrijven is nodig, het aantal deelnemers is beperkt. Meer info over de inhoud van het boek vind je hier

Aansluitend vindt ook een Herfstbar plaats in en om het bezoekerscentrum. Blijf dus gerust na de wandeling nog even hangen.

Toon kaart Bezoekerscentrum Landschap De Liereman
Schuurhovenberg 43
2360 Oud-Turnhout
za 10/10/20 van 15:00 tot 17:00
Bezoekerscentrum De Liereman
€ 20,0
Sign Up Sign Up Sign Up
bc.deliereman@natuurpunt.be
014429966
www.natuurpunt.be/agenda/15u-boekenwa...