u bent hier

140 poëzievensters sieren Zurenborg

18 +


Voor de derde keer worden er in mei zo’n 140 gedichten verdeeld onder de bewoners van Zurenborg om aan hun ramen te hangen. De gedichten nodigen uit voor een gezellige wandeling doorheen de straten van Zurenborg en ‘t Groen Kwartier. Kuier zeker eens door deze gedichtenwijk! De gedichten sieren ten laatste op 20 mei de vensters in de buurt en blijven hangen tot eind oktober. Het officiële ... Lees meer »

Voor de derde keer worden er in mei zo’n 140 gedichten verdeeld onder de bewoners van Zurenborg om aan hun ramen te hangen. De gedichten nodigen uit voor een gezellige wandeling doorheen de straten van Zurenborg en ‘t Groen Kwartier. Kuier zeker eens door deze gedichtenwijk!

De gedichten sieren ten laatste op 20 mei de vensters in de buurt en blijven hangen tot eind oktober.

Het officiële startschot wordt gegeven op zaterdag 25 mei met een optreden van enkele dichters die hun gedichten ter beschikking gesteld hebben voor de poëzievensters.

Sfeervolle opening met poëzieoptredens
Op 25 mei zal een groepje van 3 à 4 dichters gedurende een half uurtje hun mooiste gedichten voordragen op 4 locaties doorheen de wijk. Daarna is er een pauze van 30 minuten. Dit rustmoment geeft alle bezoekers de kans om rustig naar de volgende locatie te wandelen. Onderweg ontdek je dan enkele inspirerende poëzievensters in het straatbeeld. Op deze locaties worden er voordrachten georganiseerd:

* Café Moeskop | Dageraadplaats 17
* B&B Rock Lobster City Lounge | Kreeftstraat 10
* Boekhandel Kartonnen Dozen | Draakstraat 24
* Café Den Draak | Draakplaats 1

De optredens vinden plaats om het uur en gaan door op 14, 15, 16 en 17 uur. Wie op tijd komt kan dus alle dichters aan het werk zien en horen.

Je kan gratis genieten van alle poëzieoptredens.

Dichters uit en voor de wijk
Maar liefst 18 dichters met een link met de wijk Zurenborg stellen hun beste gedichten ter beschikking. Ook stadsdichter Maud Vanhauwaert levert een prachtige bijdrage voor deze poëziewandeling.

De dichters die gedichten ter beschikking gesteld hebben zijn: Lies Van Gasse, Musty, Lotte Dodion, Luk Depondt, Peter Holvoet Hanssen, Reine De Pelseneer, Willem Persoon, Ricardo Anemaet, Yolande Driesen, Alexandra Cerceni, Will van Broeckhoven, Johanna Pas en Mieke Robroeks. Zij wonen of woonden allen in de wijk.

Naast huidig stadsdichter Maud Vanhauwaert leverden ook enkele van haar voorgangers zoals Peter Theunynck, Stefan Heulot, Jörg Pyl en Maarten Inghels literaire pareltjes aan.

Praktisch
Officiële voorstelling op zaterdag 25 mei
van 14 tot 17.30 uur
Wijk Zurenborg en Groen Kwartier
Gratis

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Zurenborg
Dageraadplaats
2018 Antwerpen 18 (Antwerpen)
Van za 25 mei 2019 00:00 tot zo 27 oktober 2019 23:59
Cultuur 2018
gratis
cultuurantenne.antwerpen@antwerpen.be