u bent hier

100 Landschappen, Bram Weijters Trio i.s.m. Bernard Castelein


Concert met projectie waar jazz en fotografie elkaar raken 100 landschappen, talloze verschillende sferen, kleuren, emoties, klankborden, zowel visueel als muzikaal. Na een eerste succesvolle samenwerking tijdens FotoForum Brasschaat in 2018 laten muzikant Bram Weijters en zijn jazztrio zich opnieuw inspireren door de fotografie van Bernard Castelein. De natuurfotograaf legde 100 landschappen ... Lees meer »

Concert met projectie waar jazz en fotografie elkaar raken

100 landschappen, talloze verschillende sferen, kleuren, emoties, klankborden, zowel visueel als muzikaal.
Na een eerste succesvolle samenwerking tijdens FotoForum Brasschaat in 2018 laten muzikant Bram Weijters en zijn jazztrio zich opnieuw inspireren door de fotografie van Bernard Castelein. De natuurfotograaf legde 100 landschappen uit de omgeving van Brasschaat vast, Bram Weijters trio vertaalde dit naar muziek en samen brengen zij dit in een fotoreeks die geprojecteerd wordt, simultaan met live muziekuitvoering.

Wie vertrouwd is met de Belgische hedendaagse jazz kan Bram Weijters zeker kennen van zijn eigen trio of kwartet, Bram Weijters’ Crazy Men, zijn samenwerking met de Amerikaanse trompettist Chad McCullough of als sideman bij oa. Piet Verbist Quartet, Jelle Van Giel Group, …
Ook pop/rockartiesten als Mauro Pawlowski of Raymond van het Groenewoud doen beroep op zijn muzikale kwaliteiten. Er is slechts één constante: de zoektocht naar eerlijke en creatieve muziek.
In zijn trio wordt Bram begeleid door de ervaren bassist Piet Verbist en drummer Lionel Beuvens, die ook beiden zelf als bandleader stevig aan de weg timmeren. De muziek van het trio ligt helemaal in de lijn van Weijters’ pianospel: lyrisch, geworteld in traditie, maar met een modern en pittig randje.

Naast het nieuwe 100 landschappen en instrumentaal werk van Bram Weijters Trio, wordt ook de Altiplano suite hernomen, het kernstuk uit de uitverkochte voorstelling van 2018.
De ideale herkansing voor wie dat toen miste.

PIANO BRAM WEIJTERS
BAS PIET VERBIST
DRUMS LIONEL BEUVENS
BEELDMATERIAAL BERNARD CASTELEIN

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Theater Hemelhoeve
Azalealaan 1
2930 Brasschaat
woensdag 6 januari 2021 van 20:00 tot 21:15
Cultuurcentrum Brasschaat
€ 12,0
webshopbrasschaat.recreatex.be/Ticket...